Vilka är de olika typerna av Home Theater Projektionsdukar?

November 21

Hemmabio projektionsdukar är en integrerad del av varje hemmabio, och kan avsevärt påverka sin tittarupplevelse. Följaktligen är det viktigt att förstå de grundläggande funktionerna i de olika typerna av hemmabio projektionsdukar innan du väljer en. Det finns tre huvudsakliga kategorier: fristående skärmar, list skärmar och fasta skärmar. Utöver dessa kategorier, är skärmarna också differentieras av faktorer som storlek, färg och reflektionsförmåga.

En av de viktigaste faktorerna som skiljer hemmabio projektionsdukar från varandra är fysisk installation. Fristående skärmar hänger från toppen av en lätt, hopfällbar metall stativ. Denna typ av skärm kan enkelt flyttas från rum till rum, och även viker till en relativt kompakt storlek, så att den kan förvaras i en garderob eller under en säng. Det är i allmänhet bland de mest prisvärda alternativ startskärmen. I vissa fall kan dock skärmkvalitet i fristående modeller vara ganska grundläggande, vilket resulterar i en mindre än perfekt bildvisning som kanske inte är lämpliga för omfattande användning.

Vissa hemmabio projektionsdukar kan klassificeras som rullgardins skärmar. Dessa skärmar är förankrade till ett fall som vanligtvis är monterad på taket eller i väggen. Denna typ av skärm utvidgas till sin fulla längd under visningar och rullas in i sitt ärende mellan användningarna. Billigare list modeller manuellt ut och dras, medan dyrare modeller är elektriskt drivs via en knapp eller fjärrkontroll. Dessa skärmar kan vara ett bra val för dem som vill dölja sin skärm mellan användning samtidigt minimera installation och ta ner tid.

Som namnet antyder, är fasta hemmabio projektionsdukar permanent fast i väggen. Fasta skärmar är vanligtvis den mest kostsamma startskärmen alternativet, men de är i allmänhet utformade för hängivna filmälskare och därmed kan erbjuda en bildskärpa som överstiger det som tillhandahålls av billigare modeller. På nedåtsidan, eftersom den inte kan flyttas eller dras tillbaka, kanske vissa tycker att en fast skärm mannar en rummets inredning när den inte används. Således kan det vara bäst för dem som har ett rum som kan fungera som en helt dedikerad hemmabio.

Ytterligare faktorer som skiljer hemmabio projektionsdukar inkluderar storlek, reflektivitet, och färg. Skärmar finns i ett mycket brett utbud av storlekar, och för bästa tittarupplevelse, kanske shoppare vill överväga att köpa den största skärmen tillåtna genom sin budget och rummets storlek. De kan också variera i reflektivitet, och starkt reflekterande skärmar är vanligen lämpligt endast när tittarna kommer att sitta direkt framför en skärm. Vidare är det möjligt att köpa antingen vita eller gråa skärmar. Experter Hemmabio råder vita skärmar är bäst för rum som helt kan förmörkas för visningar, medan gråa skärmar kan ge en skarpare bild i rum som har en eller flera oundvikliga ljuskällor.

  • Fasta hemmabio projektionsdukar kommer att vara permanent fast i väggen.
  • Fristående skärmar hänga i allmänhet från en spik eller stativ.