10 tips för att samla in pengar från din webbplats

November 22

Även online-donationer utgör fortfarande en blygsam andel (7,5 procent från 2012) av den totala gåvor till ideella organisationer, är denna procentsats växer, och din ideell hemsida är ett viktigt fundraising verktyg.

Folk ger nätet eftersom det är snabbt och bekvämt. Online ger är särskilt stark på gående givare som känner din organisation väl, lita på den, och gillar bekvämligheten med att ge nätet. Det är också framgångsrika att locka givare som bidrar på impuls. Välgörenhet som svarar på nödsituationer har lyckats höja pengar online när en katastrof inträffar.

Hur kan du göra din webbplats att göra sitt fundraising jobb bra? Här är tio tips:

  • Utvärdera din webbplats innehåll. Om potentiella givare möter organisationen för första gången via sin webbplats, du vill att de ska snabbt förstå essensen av vem du är och vad du gör. Fråga dig själv, vad de ser när de kommer på din hemsida? Ditt syfte och uppdrag bör vara tydligt och koncist anges. Använd inte ditt fullständiga uppdragsbeskrivning: istället, presentera ditt syfte i en fras eller kort mening.
  • Var uppmärksam på din webbplats utseende. Inte presentera en rörig layout eller tät text. Kom ihåg att det är ett visuellt medium. (Du kan söka på nätet för att se exempel på föregående års bästa ideella webbplatser för några stora modeller.)
  • Bjud din webbplats läsare att engagera sig. Inkludera avsnitten märkta, "Vad du kan göra," "Jobba hos oss" eller "Make Change." I alla online-fundraising, använder ordet "du" är den mest kraftfulla sättet att få dina läsare uppmärksamhet. När du har att uppmärksamhet, ge det läsaren vissa val. Att göra en donation ska vara en tydlig och framträdande alternativet, men det bör inte vara det enda sättet för någon att hjälpa dig.
  • Visa resultaten. Online givare vill veta om resultaten. De vill veta ditt arbete är effektivt och att deras bidrag gör en konkret skillnad. Du kan visa dem bunten skolan levererar sina $ 50 presentkort kunde köpa för flyktingbarn eller väl du kan gräva i en torka-torftig del av världen för bara $ 300.
  • Håll det enkelt. Gör det ack så lätt att hitta "donera" och följ stegen för att göra en online donation. Tjänster såsom bara ge och Nätverket för god kan hjälpa dig att samla in och bekräfta dina online donationer.
  • Var ärlig och tydlig med hur du spenderar dina givarnas pengar. Tjäna deras förtroende med din uppriktighet. Och alltid ge en enkel att använda "kontakta oss" funktionen så att de kan skicka frågor och kommentarer.
  • Fråga. Var tydlig med vad åtgärder du vill att dina webb besökare att ta. Var inte blyg om att begära donationer och uppmanade dem att vidta åtgärder.
  • Använd nyckelord för att beskriva det arbete du gör. Du vill göra dessa ord framträdande i dina rubriker och inledande kopia. Kom ihåg att dina online-läsare kommer att omfatta människor som har kommit över dig genom att söka på nätet efter information om ämnet för ditt arbete, liksom de som letar efter ditt ideell med namn. Du vill vara säker på att de "söker efter ämne" läsare kommer att hitta dig.
  • Experimentera med att investera i marknadsföring via sökmotorer (SEM). Google Grants och dess betalda söktjänst AdWords är ett bra ställe att börja.
  • Var uppmärksam på vad folk säger om din organisation. Konfigurera Google varnar för att se när och hur din organisation nämns i bloggar, media och andra online sammanhang (och delta i samtalet om möjligt). Kontrollera också att se hur din organisation rankas på ideella rating webbplatser som Charity Navigator och BBB Wise Ge, eller hur dina kunder och volontärer betygsätta dig på Yelp.com eller GreatNonprofits.org.