Vad är en 110cc ATV?

November 24

En 110cc ATV är en av flera typer av ATV, eller alla terrängfordon. Distinktionen 110cc hänvisar till storleken av motor monterad av tillverkaren. Mindre förbränningsmotorer, särskilt de som används i motorcyklar och ATV, mäts i kubikcentimeter, förkortat cc. När det gäller ATV storlekar som sträcker sig från 50cc upp till 500cc eller mer, 110cc ATV vara liten, vuxen-storlek terrängfordon. Ofta används en 110cc ATV anses av erfarna operatörer och säkerhetsorganisationer för att vara en övergångs ATV storlek för unga vuxna ryttare över 16 år.

Termer såsom 110cc hänvisa till den totala volymen svepte genom cylindrarna hos en förbränningsmotor. Mer känd som motorvolym, ju större det numeriska värde, desto mer kraftfull motor. Siffer mätningar såsom 50cc, 110cc och 500cc indikerar utrymmet innanför alla cylindrarna i en viss motor. Till exempel har en 500cc ATV mer effekt än en 110cc ATV eftersom cylinderhålet är större och slaglängden längre, översätta till mer området inuti varje cylinder.

Bore är bredden av kolvöppningen, medan stroke är längden av kolvens håll. Kolvar dra in luft i cylindrarna som bränsleblandningen kommer in också. När kolven rör sig uppåt, blandningen komprimeras och antänds, med den resulterande explosionen trycka ner kolven. Större hål och längre slag tillåter högre volymer luft och bränsleblandning i cylindrarna, vilket innebär ett större explosion och därmed mer motoreffekt.

Motorstorlek, åtminstone när det gäller ATV, direkt avser fordonsstorleken. Bortsett från att vara en mer kraftfull maskin, är en 500cc ATV vanligtvis en större och tyngre fordon än en 110cc ATV. För att illustrera storleksskillnader, är ett barns ATV för åldrarna 6 till 12 typiskt mellan 50cc och 70cc. Barn äldre än 12, men yngre än 16 rekommenderas att driva ATV mellan 70cc och 90cc. Varje motorstorlek direkt avser färdig storlek ATV, samt hur mycket ström som motorn.

Olika myndigheter har lagar på plats som specifikt anger ålder och kroppsstorlek som krävs för olika ATV. Nationella och internationella säkerhetsorganisationer rekommenderar även vissa motorstorlekar i ATV för specifika åldersgrupper. Enligt de flesta rekommendationerna, är en 110cc ATV mer kraftfull än vad som rekommenderas för ungdomar under 16 år Även för stark för en ungdom, är mycket mindre och mindre kraftfulla än andra ATV i vuxenkategorin en 110cc ATV. Det anses därför av många erfarna ryttare som en övergångs storlek.

  • En 110cc ATV är lite mindre än den genomsnittliga ATV, vilket gör det bäst lämpade för unga vuxna.