Vad är en lubb?

February 10

En lubb, eller lubb, är en fisk i Lakefiskar familjen. Det är också känt som beta, brismak, Fish, torsk, och brosmius. Denna torskliknande fisk skiljer sig från andra i gruppen med sin enda ryggfena. Deras rygg, stjärtfenan och analfenorna är åtskilda av djupa skåror. Denna fisk är en bottenlevande finns i norra Atlanten, främst i Bottniska Maine och västra Scotian Shelf.

Den lubb når en mogen längd på cirka en och en halv meter (45,72 cm) på runt fem till sex år. Män tenderar att vara lite mindre än honorna. Den största lubb har nått tre fot (91,44 cm) i längd och 30 pounds (13,61 kg) i vikt. De är grå till bruna på toppen av sina kroppar, och har svaga vita, fläckiga undersidan. De yngre fiskar av denna art har vertikala gula band längs sidorna.

Leken äger rum i april till juli. Äggen flyter upp till vattenytan, där de unga lubb vistelse tills de är ungefär två inches (5,08 cm) i längd. Vuxna bringar sina liv på botten av havet, minst 100-300 meter (30,48-91,44 m) ner. De är vanligt förekommande runt strukturer, såsom stora stenhögar.

Vuxen lubb föredrar temperaturer av 34 ° till 45 ° F (1,11 ° till 7,22 ° Celsius). De är sällan sett i andra än hösten och våren säsonger, och de livnär sig på krabbor, mollusker, andra fiskar, och vad de råkar stöta på. Dessa fiskar rör sig inte snabbt, även när fånga byten. Deras livslängd är okänd, men tros vara mer än 14 år.

På grund av deras ensliga och stillasittande, de är svåra att fånga. De finns normalt medan fisket efter torsk, kolja, eller pollock. De bästa beten att använda är mussla, räkor och bitar av sill. De rör sig långsamt och kommer inte jaga betet.

Sedan 2003 har lubb listats som en hotad art i Kanada. Det uppskattades att hade befolkningen minskat 90 procent sedan 1970. USA National Marine Fisheries Service har farhågor om att populationsnivåerna, men hävdar att det inte finns tillräckligt med information för att lägga till lubb till listan över utrotningshotade arter.

Liknande i smak till torsk och kolja, lubb är populära som livsmedel. De är ibland säljs som torsk, eftersom torsken är mer populära, och kan ersätta torsk i recept. Den milda smaksatt köttet faller i stora flingor när kokta. Denna fisk är populärt stekt och i fisk chowders. De kan också vara fyllda och kokta helhet.