Varför barn sover så mycket?

March 28

Många nya föräldrar oroa sömnmönster sina nyfödda. Hur mycket sömn kan man rimligen förvänta sig ett friskt barn att behöva under de första månaderna i livet? Finns det en punkt när en förälder bör vara oroliga barnet sover för mycket? Faktum är att barn sover och det är helt normalt. Här är några fakta om barn och sömn som kan hjälpa att sätta sinnen förstagångsföräldrar till mods.

Verkligheten är att nyfödda sover. I själva verket, nyfödda barn sova en hel del. Medan sömnmönstret för en baby får inte gel med sömnmönstret av hans eller hennes föräldrar, det finns inte någon anledning till oro om barnet sover under större delen av natten och fortfarande sover en hel del under dagen. Även om barnet sova når upp till tjugo timmar per dag, med korta perioder av vakenhet utspridda i tiden, finns det ingen anledning till oro.

En av anledningarna bakom vad som verkar vara överdrivna spädbarn sömn är det faktum att barnet fortfarande är att anpassa sig till en ny miljö, och upplever en snabb bit av tillväxten samtidigt. En mycket sömn för spädbarn tidigt är en bra sak. Korrekt utveckling kräver att barn sover mycket. Tillväxthormon utsöndras av hypofysen i mycket snabbare takt medan barn sover.

Som alla rutine förälder kan intyga, är de första fem månaderna av en Babya € s liv präglas av snabb tillväxt. Det är inte ovanligt att spädbarn att fördubbla sin kroppsvikt med den tid barnet har fyllt fem månader. Efter den punkten, kommer tillväxten att fortsätta i stadig takt, men kommer att börja avta något under de kommande månaderna. Nyfödd sömn som avbryts av att vakna för mat och uppmärksamhet då och då är helt normalt under denna tid, och bör betraktas som ett tecken på normal barnets hälsa.

Det finns de nya föräldrar som är berörda att överdriven sömn på den del av deras spädbarn indikerar viss brist i föräldrakunskap. Detta är inte alls fallet. Så länge föräldrarna att se till att barnet är i en bekväm miljö, är väl utfodras, hålls ren och hålls nära under dessa intermittenta perioder av vakenhet, det finns ingen brist på gång alls. Bebisar sover eftersom de behöver det, inte för att fly föräldrar som är ouppmärksam eller otillräcklig på något sätt. Naturligtvis, som barnet åldrar, kommer föräldrarna att spela en mer aktiv roll för att hjälpa barnet att utveckla sömnmönster som ligger i linje med resten av hushållet. Men det kommer att komma med tiden och bör inte betraktas som ett tecken på att en förälder underlåter att göra ett bra jobb.

Bebisar sover så mycket eftersom det är en del av den naturliga ordningen. Donâ € t vara orolig för att ditt barn vaknar upp mitt i natten för att han eller hon sovit för mycket under dagen. Bebisar har egna interna klockor som inte är verksamma på societyâ € s konventioner. Tillåt barn sover under att de första månaderna som är så avgörande för normal utveckling och Dona € t oroa barnet får för mycket sömn. I detta fall vet barnet bäst.

  • Även om en bebis sover upp till 20 timmar om dagen, det finns ingen anledning till oro.
  • Nyfödda barn sover större delen av dagen.
  • Det är helt normalt för ett barn att sova ofta som de är i en växande skede.
  • Vila innebär ofta snabb tillväxt, vilket är anledningen till barn ofta kan fördubbla sin vikt med fem månader.
  • Nyfödda sömnmönster brukar inte matcha sömnmönster sina föräldrar.
  • Ju yngre ett barn är, desto mer de sover oftast.