Vad är Jazz Dance?

March 25

Jazz dans är en form av modern dans, som starkt påverkas av ljud, rytmer, och tekniker för jazzmusik. Liksom jazzmusik, är denna typ av dans mycket individuell, med tonvikt på att visa upp individuella färdigheter, och dansare som är specialiserade på det är skickliga på improvisation samt arbeta med andra dansare att uppnå ett önskat utseende och känsla. Många regioner i världen erbjuder klasser i denna typ av dans, och några mycket duktiga dansare och koreografer arbetar inom detta område.

Liksom musiken som inspirerade den, har jazzdans sina rötter i den afro-amerikanska samhället i USA. Olika former av jazzdans var utförs redan i slutet av 1800-talet, och av första världskriget, hade det blivit en accepterad och välkänd genre. Denna dansform fortsatte med att kraftigt påverka Broadway koreografi och i sin tur, Hollywood koreografi, och det har också trängt tungt i balett och modern dans.

De flesta begåvade jazzdansare börjar inom balett. I balett klasser, de lär sig kontroll, skicklighet, och nåd, och de tonen och betinga sina kroppar för att dansa. När dansarna behärskar disciplin balett, kan de bedriva ytterligare utbildning i jazzdans, vilket vässar improvisation färdigheter, undervisning dansare rör sig med rytmen och Riff off varandra i prestanda. Skickliga dansare med jazzutbildning kan vara stor efterfrågan, som förekommer i filmer, Broadway-produktioner, och dansföreställningar över hela världen, med vissa noterade koreografer som arbetar i en mängd olika genrer, från tv-reklam för att borra team.

Jazz är känd för att vara tungt syncopated och oförutsägbar, tack vare sina afrikanska influenser, och jazzdans är på samma sätt. Dansare kan vara långsam, drömlik och graciös, eller de kan röra sig plötsligt och kraftigt, utföra fantastiska språng och andra bedrifter. Som ett resultat, måste de vara fysiskt mycket flexibel, och mycket i samklang med musiken de dansar till.

Några jazzdans är kraftigt strukturerad och koreografe, medan övriga föreställningar bygga in utrymme för improvisation. I grupp prestanda, måste improvisation noggrant utförd, med dansarna arbetar tillsammans så att de inte krockar eller distrahera från harmonin av pjäsen, precis som jazzmusiker. Denna form av dans inte nödvändigtvis måste utföras på jazzmusik, även om det ofta är, och det kan integrera kunskaper från andra områden av dans, såsom kran; den ursprungliga jazzdans, i själva verket var stepp, med dansare förgreningar ut i andra stilar bara i början av 1900-talet.

  • Jazz dans har sina rötter i den afro-amerikanska samhället.
  • Några jazzdans är kraftigt strukturerad och koreografe, medan övriga föreställningar göra plats för improvisation.
  • Skickliga dansare med jazzutbildning kan visas i Broadway-produktioner.
  • Balett är en bra plats för framtida jazzdansare för att börja.