Vad är en Cantil?

March 17

En cantil är en typ av orm hittades i Centralamerika och Mexiko. Även känd som Agkistrodon bilineatus, är farligt gift en utmärkande drag i både arter och dess underarter. Andra namn för ormen inkluderar mexikanska mockasin och gemensam cantil. Det är en del av näsgropsormens familjen.

Giftet i cantil är farligt för människor såväl som sitt byte. Det kan orsaka en mängd olika symptom som kan leda till amputation eller död, särskilt om såret inte får rätt behandling. En mild reaktion på snakeâ € s bett, ofta resultatet av ett inlägg från en yngre orm, kan resultera i svullnad och smärta. Vuxna ormbett är oftast farligare, vilket orsakar kraftig svullnad och död hudceller. Varje exponering för cantil gift bör behandlas av en professionell omedelbart.

Dessa ormar är oftast svart, brun, eller djupröd färg och har band eller ränder som kan vara mörkare nyanser av dessa färger. Ibland kan de har accenter eller högdagrar i en nyans av vitt. Den snakeâ € s huvud är allmänt bred och trekantiga, med diminutiva ögon. Vissa underarter av cantil visar även vertikala linjer som löper ner sidorna av huvudet.

Den cantil är en typ av grop huggorm, som är en underfamilj av huggorm familjen. En utmärkande egenskap hos Näsgropsormar är förekomsten av två kaviteter, eller gropar, mellan näsa och öga på varje sida av huvudet. Groparna är accesspunkter till unika organ som detekterar värme för att hjälpa till vid jakt på byte. I likhet med andra typer av huggormar, artens äggen utvecklas i kroppen tills de är redo att kläckas. Avel normalt inträffar under vårsäsongen, och en hona kan producera upp till tjugo unga maj på en gång.

Det finns tre underarter av cantils. Den Agkistrodon bilineatus bilineatus är den underart som fått sitt namn från titeln av hela arter, eftersom det är den vanligaste typen av cantil. Det är oftast ses i Mexiko, El Salvador, Guatemala. Agkistrodon bilineatus russeolus är vanligast på Yucatan halvön i Mexiko. Den tredje underarter, lever den Agkistrodon bilineatus howardgloydi allmänhet i Costa Rica, Honduras och Nicaragua.

Experter gång betraktades den Agkistrodon taylori vara en underart av cantil, men baserat på DNA-bevis har de främjat ormen till sin egen art. Ormen är exklusiv för områden i Mexiko och kan vara mer populär än cantils med exotiska sällskapsdjur samlare. Unga utsmyckade cantils har tydligt färgat ringar eller band omger deras kroppar och livfulla gula eller gröna svans tips. Färgerna bleknar eller mörkare när ormen skrider i åldern.