Vad är kosmetisk tandvård?

March 22

Under de senaste decennierna har det kosmetiska området expand exponentiellt. Det finns kosmetiska behandlingar tillgängliga överallt och för det mesta. Du kan få kosmetiska förfaranden för ditt ansikte, dina bröst, benen, rumpan, näsan, ögonen, håret, och även tänderna. Kosmetisk tandvård har på senare tid, blivit måste populärare: Vissa förfaranden kan göras hemma, medan andra kräver att faktiskt göra en avtalad tid med och går in för att se din tandläkare. Du kanske undrar dock vad kosmetisk tandvård egentligen är? Hur kan du undersöka kosmetisk tandvård om du inte ens positiva vad som faktiskt inblandad i kosmetisk tandvård? Här är några grundläggande fakta om kosmetisk tandvård så att du kan göra ett mer välgrundat beslut om dina tänder.

Den vanligaste formen av kosmetisk tandvård är tandblekning, och detta är verkligen den enda form av kosmetisk tandvård som du kan göra hemma. Blekning strips används för att bleka tänderna, ta bort eller täcka upp långvariga fläckar. Det finns fler professionella märken av blekning strips, som Crest Whitening Strips eller Rembrandt Strips, och det finns också mer generiska varumärken som finns på Wal Mart, Target och Wal gröna. Vissa vitare förfaranden, dock måste du gå in för att se din tandläkare. Remsorna arbeta för att bleka tänderna under en tidsperiod, medan tandingrepp bleka brukar tänderna allt på en gång. Med tandblekning, är det inte ovanligt att tänderna ska vara känsliga för en stund, oavsett form av vitare ditt välja.

En annan form av kosmetisk tandvård kallas emalj forma. Emalj formning arbetar för att ta bort kantstötta delar av konture emaljen att göra det så tänderna har ett bättre utseende. När den skadade emaljen tas bort, tänderna förlorar mycket av sin missfärgning och ser kosmetiskt bättre. Emalj formning används oftast för att korrigera små marker i tänderna, jag menar, vem vill ha en flisas tand, egentligen?

Contouring eller tandformning, är en annan form av kosmetisk tandvård. Tand forma är faktiskt en ganska omedelbar behandling och fokuserar på små förändringar i tand inriktning: Ibland är det till och med en ersättning för hängslen! Limning sätter ytterligare ett lager på tänderna för att skydda dem, och faner är en ultratunn skikt placeras direkt på tänderna för att skydda dem. Gum höjning är en annan vanlig form av kosmetisk tandvård och arbetar med att omforma och förbättra tandköttskanten.

Så kosmetisk tandvård har många former och varje kan hantera olika tand kosmetiska behov du har. Rådgör med din tandläkare om vad du tycker behöver göra, och du kommer att kunna hitta en lösning som gör att du och dina tänder glada. Om resten av er ser bra ut, bör ni tänder ser bra också!