Vilka är de olika typerna av Fringe väskor?

August 29

Fringe plånböcker och handväskor ses ofta i olika utseende, inklusive retrostilar, indianska stilar och luffare stil. Förutom frans, är några mode väskor gjorda med utsmyckningar såsom metallspännen eller pärlor. En mer ovanlig typ av fransar handväska är en kanvas, vilket vanligtvis har mer utrymme för förvaring. Många av de små plånböcker är tillverkade av mocka material, ofta i olika färger. När tillverkat av högkvalitativt läder, natura plånböcker och handväskor kommandot ofta ett högt pris, särskilt de av kända modedesigners.

Specialbutiker och butiker säljer ofta autentiska modeaccessoarer från tidigare decennier. Vissa butiker säljer fringe handväskor som påminner om stilar från 40- genom 70-talet. Ofta kallas retrostil, kan dessa små plånböcker användas för dräktpartyet tillbehör. Vintage stil fringe plånböcker kan även säljas som set med matchande clutch.

En tappning hippie stil frans handväska är ibland till som en blå Jean handväska. Dessa handväskor görs ofta med blå denim material, vissa med en förtvättad tyg. Andra hippie stilar ses i mocka, ofta med färgglada pärla trim runt kanterna. I allmänhet mindre än många av de andra frans plånböcker är hippie väskor också med virkad tyg. Vissa påsar har meddelanden tryckt på dem, såsom "fred" eller "Kärlek", gjorde att framkalla minnen av 1960-talet.

Andra frans handväskor skapas i en sydvästra eller indiandesign. Blanda färgstarka tyger och texturer som används av indianska kulturer, dessa små plånböcker ofta säljs till turister som besöker den sydvästra USA. Kohud läder, mocka och canvas är några av de vanligare material för att göra dessa stilar av marginella plånböcker. Vissa tycker att laget dessa handväskor med cowboystövlar och fransar sydvästra dräkt.

Slouch stil hobo väskor med fransar är i allmänhet överdimensionerad och rymlig. Den hobo frans handväska eller handväska skiljer sig från en toto, i det att den är halvmåne-formad och utformad med en justerbar axelrem. Hobo frans handväskor görs ofta med denim, mocka, läder eller canvas material. Luggen kan sys alla i hela påsen eller endast på botten. Dessa stilar av naturahandväskor är vanligtvis avsedd att bäras för fritidskläder.

Det är inte ovanligt att hitta alla stilar naturahandväskor och plånböcker utsmyckade med paljetter, pärlor eller broderier. Många frans väskor är handsydda av duktiga hantverkare och säljs på fina butiker. Några av dessa stilar är kopplingar, vilket innebär att de inte är gjorda med en axelrem, eftersom de är tillräckligt små för att förstå i handen. En fransar koppling plånbok används ofta för formell eller kväll slitage, och kan hålla kosmetika och en liten plånbok.

  • Fringe plånböcker är associerade med hippie mode.