Komma igång med Maps App på din iPad

April 21

Du kan hitta massor av bra funktioner i Maps app för iPad, inklusive att få riktningar från en plats till en annan till fots, bil eller kollektivtrafik. Du kan bokmärka platser att återvända till dem igen. Och Maps app gör det möjligt att få information om platser, till exempel telefonnummer och webblänkar till företag.

Gå till din aktuella position

Du måste ha en Internet-anslutning; din plats kan utpekas mer exakt om du har en 3G iPad, men även Wi-Fi-modellerna gör ett ganska bra jobb.

För att visa din aktuella position i Kartor, följ dessa steg:

 1. Från startsidan trycker du på ikonen Kartor. Peka på Aktuell ikonen Plats (den lilla cirkeln till vänster om sökfältet).

  Din aktuella position visas som en blå nål med en blå cirkel runt den. Cirkeln visar hur exakt platsen är; det faktiskt kan vara var som helst inom området cirkeln.

  Komma igång med Maps App på din iPad

 2. Dubbelklicka på skärmen för att zooma in på din plats.

Om du inte har en 3G iPad, är den aktuella platsen en grov uppskattning baserad på en triangulering metod. Endast 3G-aktiverade iPads med GPS kan verkligen reda på din position. Men ändå, om du skriver in en startplats och en slutposition för att få vägbeskrivningar, kan du få ganska exakta resultat även med en Wi-Fi-only iPad.

Ändra vyer

Den Maps app erbjuder fyra visningar: Classic, Satellit, Hybrid och terräng. Du läser klassiskt läge som standard första gången du öppnar Maps. För att ändra vyer, svepa det nedre högra hörnet av skärmen för att stänga av "sida" och avslöja Maps menyn. Peka den vy du vill och bläddra i hörnet på sidan för att vika tillbaka den. Här är vad dessa åsikter erbjuder:

Komma igång med Maps App på din iPad

 • Classic är din grundläggande vägkarta du kan hitta i någon vägatlas.
 • Satellite är en antenn fotografisk vy.

  Komma igång med Maps App på din iPad

 • Hybrid erbjuder en satellitbild med gatunamn ingår.

  Komma igång med Maps App på din iPad

 • Terrängen är en topografisk karta som visar berg och andra variationer i landskapet.

  Komma igång med Maps App på din iPad

Du kan också aktivera en funktion som visar en överlagring på Classic kartan för att visa aktuella trafikförhållanden. Den här funktionen visar vägar i rött, gult eller grönt för att indikera eventuella hinder (rött för allvarliga, gul till försiktighet) eller vägar på vilka bilar som rör sig rätt tillsammans (grön).

Komma igång med Maps App på din iPad

Zooma in och ut

Du kommer att uppskatta den funktionen i Maps app som gör att du kan zooma in och ut för att se mer eller mindre detaljerade kartor och att flytta runt en visad karta.

 • Med en karta visas kan du dubbeltrycka med ett enda finger för att zooma in.
 • Dubbeltryck med två fingrar för att zooma ut, avslöjar färre detaljer.

  Komma igång med Maps App på din iPad

 • Placera två fingrar placerade tillsammans på skärmen och flytta isär dem för att zooma in.
 • Placera två fingrar isär på skärmen och sedan nypa ihop dem för att zooma ut.
 • Tryck fingret på skärmen och dra kartan i valfri riktning för att flytta till ett angränsande område.

Att gå till en annan plats

Om du är på punkt A och vill få till punkt B, måste du veta hur du hittar någon annan än din nuvarande plats plats med hjälp av kartor.

För att hitta en annan plats, öppnar Maps app och knacka i sökfältet. Gör sedan något av följande:

Komma igång med Maps App på din iPad

 • Skriv en plats, med hjälp av en gatuadress med stad och stat, eller en destination, exempelvis Empire State Building eller Detroit Airport.

  Kartor kan ge förslag när du skriver om den finner några logiska matcher. Tryck på knappen Sök, och platsen visas med en röd stift insatt i det och en etikett med platsen, en informationsikon, och i vissa fall, en ikon Street view. Om flera platser motsvarar din sökning sikt kan du se flera stift på kartan.

  Komma igång med Maps App på din iPad

 • Tryck på ikonen bokmärke (den lilla boken symbolen till vänster om sökfältet) och tryck sedan på fliken Senaste avslöja nyligen besökta webbplatser. Knacka ett bokmärke för att gå dit.