Vad är en Talk Box?

October 12

Med en historia som sträcker sig tillbaka till mitten av 20-talet, är en anordning som gör att en musiker att ändra ljudet som produceras av ett musikinstrument prat rutan. Baserat på samma princip som den Sonovox, vilket utnyttjade halsen av en sångare som medium för att producera förändrade ljud via högtalare, prat rutan oftast involverat användandet av en gitarr. I vissa fall, en Talkbox fungerar genom att ändra formen på munnen på enheten. Ibland förväxlas med en vocoder, har prat lådor använts i stor utsträckning i både liveframträdanden och i inspelningsstudion.

Ursprunget till Talkbox allmänhet förstås att börja på 1940-talet, och började användas i samband med en gitarr. I huvudsak, prat rutan var en enkel effektpedal som skulle vila på golvet nära utövande. Plaströr skulle löpa från högtalaren på diskussions rutan till en hornhögtalare som skulle placeras nära mynningen av utövande. I allmänhet är röret fäst vid den sida av mikrofonen som används av sångare. Ytterligare anslutningar låta enheten ansluta till en vanlig förstärkare. Ett enkelt av och på strömbrytaren gör den utövande styra prata rutan, vilket gör det möjligt att ändra ljudet av både röst och musikinstrument behag.

Eftersom användningen av elgitarrer blev vanligare, prat rutan blev ofta medlen forma ljuden produceras på ett sätt som gav tonerna en känsla av reproducerande ord. Detta fenomen av musikinstrument talar under en föreställning lagt ett nytt lager av kreativitet för artister, speciellt land och västra artister på 1960-talet och flera anmärkningsvärda rock'n'roll artister under årtiondet av 1970-talet.

Som prat rutan blev mer av en stapelvara i inspelningsstudion, det var bara en tidsfråga innan de enheter blev en vanlig del av konserten utrustning anställd av ett brett utbud av artister. På 1980-talet, var prat rutan fast etablerad som ett värdefullt kreativt verktyg för både studion och på scenen. Sådana skilda genrer som visa låtar och rap började plocka upp om användningen av prat rutan, att ytterligare stärka rykte enheten.

Medan datateknik har kraftigt förändrat sätt som musiken spelas i dag, fortsätter prata rutan vara anställd av många artister. Föreläsningen box är ett utmärkt sätt att lägga intressanta riff till musikaliska kompositioner, förbättra sången produceras av sångare inom en musikalisk grupp, och i allmänhet lägga ytterligare en faktor som bidrar till att göra en bra låt ännu bättre. I vissa föreställningar, är Sonovoxes och pratlådor både används för att producera ytterligare musikaliska skikt, till glädje för publiken allt.

  • Med traditionell musik kablar, kan elektriska basgitarrer anslutas till förstärkare och annan musikutrustning försedda med kvartal-tums uttag.
  • Ett samtal ruta innebär vanligtvis användning av en gitarr.
  • Ett samtal ruta bearbetar en elgitarr signal innan den når förstärkaren.