Vad är en Gainer?

March 5

En Gainer är ett steg i akrobatik där en person utför en bakåtvolt medan fortfarande framdrivning av kroppen i en riktning framåt. Gainers kan vara visuellt dynamiska rör sig i en akrobatik rutin, och de är en vanlig komponent i floorwork. Förutom att användas i akrobatik kan liknande drag också ses i kampsport, akrobat dans och liknande rörelse discipliner. Att göra detta drag kräver lite övning och en rimlig grad av fysisk kondition.

I detta drag, utför en akrobat en bakåtvolt. Flyttningen kan ske från en stående position eller det kan strömma från en annan rörelse. En fördel med att använda en flygande start eller utför en gainer direkt efter varandra flytten är den extra fart. Med fart genom redan vara i rörelse gör flytten lättare och något säkrare att utföra, och utföra en serie av rörelser i ett flöde kan se mer visuellt intressant. Gainers utförs från en stående position kan ses i vissa kampsporter, där drag används för att generera energi för en spark.

Denna typ av flip kan också göras på en balans balk av gymnaster. Arbetet med en balansbom kräver en hög grad av fysisk och rumsuppfattning, eftersom den smala strålen kan sätta en idrottsman vid risk för fall och skador, om ett drag landas felaktigt. Människor lär detta drag börjar oftast på en gymnastikmatta för säkerheten innan du försöker det på balansbommen. Använda tillräcklig säkerhetsskyddet medan utbildning och utför rekommenderas starkt för att förhindra skallskador, frakturer och andra potentiella skador i samband med hög energi sporter som akrobatik.

Det är mycket viktigt att värma upp ordentligt innan du utför en gainer. Den gainer är mycket svårt på nacke och rygg och kan orsaka whiplashskador om inte en idrottsman har värmts upp och sträckte musklerna. Många akrobatik rutiner inkluderar några varma ups att få idrottaren redo för mer krävande rörelser, och folk ofta också tänja och värma upp innan du flyttar ut på mattan, för extra säkerhet.

Människor kan lära sig att göra en gainer i gymnastik och akrobatik klasser, tillsammans med andra rörelser och variationer på grundläggande gymnastik drag. Det är också möjligt att lära av böcker och instruktionsfilmer. En fördel med att ta klasser är tillgång till en kvalificerad instruktör som kan ge tips på formuläret. Människor visar själva kanske vill överväga videotaping sina rutiner för att övervaka deras form, som dåliga formen kan utsätta människor för risken för skador.

  • Den gainer är ett drag som används i gymnastik och akrobatik.