I en swimmingpool, vad är Optimala chlorinenivåer?

February 22

Vattnet i en pool bör vara klar och fri från starka lukter, och plattorna ska kännas ren och mjuk, utan slem eller missfärgning. Regelbundet underhåll krävs för att hålla både ovan jord och i mark pooler ren och hälsosam. Patogener som orsakar sjukdom måste tas bort eller förstöras, och alger måste förhindras att hålla vattnet klart. Att upprätthålla optimala pH och klor nivåer är nödvändigt för att hålla en pool säker att använda.

Optimala klornivåer för de flesta vattentemperaturer är mellan 1 och 3 delar per miljon (ppm). Helst ska poolen alltid vara runt 2 ppm, och vattnet måste testas regelbundet. De klornivåer i en pool inkludera både fritt klor som aktivt rengöring av poolen, och bundet klor eller kloraminer, som skapas när klor binds med föroreningar och blir inaktivt.

Klor nivåer i simbassänger bibehålls generellt på två sätt. Första finns det en långsam frisättning klor tablett eller klor pinne någonstans nära filtret som distribuerar klor i hela vatten. Olika märken av långsam frisättning klor förra för varierande mängder av tid, så läs instruktionerna noga. Eftersom klor binder med föroreningar, blir den inaktiv. Därför har poolvattnet som ska "chockad" varje vecka eller två genom att lägga driven eller flytande klor direkt i vattnet. Den chockbehandling förbränner den använda klor som sedan avlägsnas genom filtret.

När en pool luktar starkt av klor eller bränner ögon eller hud, många människor tror att detta beror på höga klornivåer, men detta är i allmänhet inte fallet. En stark klorlukt orsakas av överskott kloraminer i poolen. Kloraminer är föreningen som skapas när klor kombineras med ammoniak i föroreningarna. Det är inaktiv klor och bör tas bort genom att chocka poolen med aktivt klor.

Om poolvattnet orsakar förbränning av ögon eller hud eller rodnad i ögonen, är orsaken ofta alltför högt eller lågt i en pH. En simning Poola € s pH bör helst vara mellan 7,2 och 7,6. Om pH är för lågt, kan det korrodera uppvärmning och filtreringsutrustning och ge fläckar på väggarna. Om pH-värdet är för högt, kan klor bli ineffektiv eller inaktiv. PH kan sänkas med syra och uppvuxen med soda, även om poolägare bör undersöka andra orsaker till förändringar i pH innan du försöker justera den.

  • Rent vatten som är korrekt behandlad är den mest avgörande komponent i varje pool.
  • Använda för mycket klor i en pool kan orsaka ögonirritation.
  • För mycket klor kan bränna en simmare ögon.
  • Klor flytande används ofta i hög kapacitet simbassänger.
  • Det är viktigt att behålla optimala pH-nivåer i en swimmingpool.