Hur gör jag Cook Butter Beans?

January 11

Smör bönor är baljväxter infödda till Sydamerika och allmänt odlas för deras näringsvärde. Dessa bönor kan köpas färska under sommaren, liksom på burk, torkade eller frysta i lågsäsongen. I de flesta fall kan färska och frysta bönor kokas på ett liknande sätt, men torkade bönor kräver vanligtvis ytterligare beredning. Färska och frysta bönor är oftast sköljas noggrant och placeras i en stor kastrull med tillräckligt med vatten för att täcka. Bönorna bringas därefter till kokning, sjuda i ca 30 minuter och kryddat till smak.

En viktig sak att komma ihåg när du förbereder att laga smör bönor är att de innehåller en liten mängd av ett toxin som kallas linamarin, som förvandlas till en förening med cyanid under matsmältningen. Detta toxin avlägsnas under tillagningen, men konsumerar rå smör bönor kan göra en person mycket sjuk. Detta innebär kockar bör undvika smaka bönorna tills de är nästan klar.

Färska smör bönor är en stapelvara i sydöstra USA under sommarmånaderna och är ofta fryst eller konserverad med hem trädgårdsmästare. Färska bönor kan köpas med eller utan skal och bör sköljas flera gånger innan tillagning. En stor kruka bör användas om man har för avsikt att laga smör bönor, eftersom både färska och frysta bönor kommer att producera en betydande mängd skum som kan koka över sidan av potten. Att hålla bönorna avslöjats när de kommer till en koka och sedan omedelbart minska värmen till en sjuda kan minska risken för skum slopping ur potten och hela spisen. När skummet avtar, bör bönorna täckas och tillagas tills de är klara.

Torkade smör bönor kräver några extra steg innan de är redo att laga mat. Först bör torkade bönor plockas och sorteras, ta bort främmande materia och besynnerliga bönor. Sedan bönorna måste blötläggas över natten eller pre-kokas i 2 minuter och lämnades att dra i ett par timmar innan tillagning. Bönorna bör tömmas och sköljas med färskvatten innan de sista stegen. När pre-matlagning steg har följts, är ytterligare tid fortfarande vanligtvis krävs för att till fullo laga smör bönor som har torkat.

Kockar använder en mängd olika kryddor när de laga smör bönor, salt, peppar, lök, vitlök och grisfett. Bönorna kan serveras som tilltugg eller som del av en huvudrätt maträtt, till exempel en soppa. Oberoende av framställningsteknik, dessa bönor är en utmärkt källa av kostfiber och protein.

  • Smör bönor.