Vilka är de vanligaste användnings för hydrokortisonacetat?

January 25

Hydrokortisonacetat är ett läkemedel allmänt ordinerats för att ge lindring till symptom av svullnad och smärta i olika kroppsdelar. Dess vanligaste användningsområden är för behandling av hudsjukdomar, ändtarmsproblem och störningar i immunsystemet. Det säljs i olika former eller formuleringar.

Hydrokortisonacetat kräm är vanligen används för hudsjukdomar såsom dermatit och eksem. I suppositorium form är detta läkemedel som ofta ges till patienter med problem i ändtarmen, såsom hemorrojder. De med artrit och psoriasis kan ges detta läkemedel genom injektion.

Vid behandling av hudsjukdomar, hydrokortisonacetat kräm också medför befrielse från klåda och rodnad. Dermatit och eksem är hudåkommor där det finns inflammation, torrhet och klåda i huden ofta till följd av kontakt med irriterande ämnen. Patienter rekommenderas att följa läkarens anvisningar vid användning av sådan medicinering. De bör också informera sina läkare när hudbiverkningar, såsom förtunning av huden, akne bildas, och brännande känsla uppstår.

Svullnad av venerna i anus eller rektum kallas hemorrojder eller pålar. Dessa villkor är ofta smärtsam och mycket obehagligt för patienter. Läkare kan ordinera hydrokortison acetat suppositorier för att minska dessa symtom. Stolpiller är läkemedel med en vaxartad konsistens och formad som en kula som vanligtvis förs in i anus. Väl inne i anus, de smälter på grund av den varma temperaturen i kroppen. Det finns ibland ett behov av att placera dem i kylskåp när de blir mjuk och svår att använda.

Psoriasis, ofta i samband med stress och andra miljöfaktorer samt störningar i immunsystemet, orsakar oftast torr och fjällande hud som ofta är mycket kliande. Artrit är en annan sjukdom i immunsystemet som gör att kroppen producerar celler som angriper slemhinnan i lederna. I båda dessa villkor, är en hydrokortisonacetat injektion ofta administreras direkt till det drabbade området, såsom knäleden. Dosen av injektion beror oftast på en patients tillstånd och hans svar på behandlingen.

Vanliga biverkningar av hydrokortisonacetat injektion inkluderar magbesvär och illamående. Andra symtom är sömnproblem, huvudvärk, feber och humörsvängningar. Injektionsstället kan också bli svullna och smärtsamma, och det gemensamma kan uppleva begränsad rörlighet. Sällsynta, men allvarliga, biverkningar ovanliga blåmärken, kramper, smärta i ögat, och överdriven hårväxt. När dessa symptom uppstår, är patienter uppmanas att omedelbart berätta för sina läkare.

  • Den överanvändning av laxermedel av en person med en ätstörning kan orsaka hemorrojder.
  • En hydrokortisonacetat suppositorium kan användas för att behandla problem i ändtarmen.
  • Hydrokortison acetat kan användas för att behandla hudsjukdomar.
  • Läkare kan ordinera hydrokortison acetat suppositorier för behandling av hemorrojder.