Vad är kopplingen mellan gikt och kaffe?

October 21

Förhållandet mellan gikt och kaffe är en uppmuntrande ett. Studier har visat att människor som dricker kaffe har regelbundet en lägre risk att utveckla denna sjukdom. Gikt orsakas av en högre än normal nivå av urinsyra i kroppen, och dricka kaffe sänker nivån av detta ämne.

Gikt är en specifik form av artrit. Det orsakar plötsliga episoder av smärta i lederna, med leden mellan stortån är den vanligaste drabbade. Gikt kan också påverka lederna i händer, handleder, knän, fotleder och fötter. Den drabbade leden blir öm, röd och svullen. En attack av gikt är mest smärtsamma under de första 24 timmarna, och obehag kan vara allt från några dagar till flera veckor.

Människor som är överviktiga eller som är storkonsumenter av alkohol löper större risk för att utveckla gikt. Personer med högt blodtryck eller som har njurproblem är också mer benägna att utveckla detta tillstånd. Tar vissa mediciner kan också leda till en ökning av urinsyra och sätta en person på en högre risknivå. Det finns också vissa medicinering villkor, såsom leukemi och lymfom, ökar risken för gikt.

Detta villkor är mer sannolikt att påverka män än kvinnor. Män över 40 löper störst risk att utveckla gikt. Resultaten av studierna tittar på gikt och kaffe har funnit att dricka minst fyra koppar per dag kommer att minska risken för att utveckla gikt med 40 procent. Människor som dricker sex eller fler koppar kaffe minska sannolikheten för gikt med 60 procent.

Kopplingen mellan gikt och kaffe är inte så uttalad i män som dricker mindre än fyra koppar kaffe på en daglig basis. Människor som dricker koffeinfritt kaffe int € t avsevärt minskad risk för att utveckla gikt. Koffeinet i produkten är inte relaterad sänka risken för gikt. Istället forskare pekar på coffeeâ € s antioxidativa egenskaper som skäl för denna effekt bland människor som njuter av en kopp Joe.

Forskare har ännu inte fastställt huruvida kvinnor kan minska sin risk att utveckla gikt genom att dricka kaffe. Det behövs ytterligare studie för att bestämma huruvida en länk mellan gikt och kaffe finns för detta kön samt. Eftersom kvinnor är på en lägre risk att utveckla denna sjukdom, får de inte vara så villiga att öka sin kaffekonsumtion för att undvika det.

  • Gikt attacker påverkar vanligtvis en persons stortå.
  • Drinking flera koppar kaffe per dag anses minska kroppens nivå av urinsyra som orsakar gikt.