Vilka är de bästa Horse Training Tips?

November 26

Antalet tillgängliga häst träningstips kan vara överväldigande för nybörjare, och många kan motsäga varandra. De typer av häst träningstips man väljer att följa kan variera kraftigt beroende på vilken disciplin en person planerar att träna hästen i, även om det finns några universella häst träningstips som varje framgångsrik hästtränare vet. Framgångsrikt utbilda en häst är beroende starta de olika stadierna av utbildning vid rätt tidpunkt i en hästs liv, lära sig kommunicera med hästen och lära sig att kontrollera sitt eget kroppsspråk.

En av de viktigaste häst träningstips för att säkerställa hälsa hästen är skyddat börjar utbildningen vid rätt tidpunkt. Förarbete utbildning, till exempel lära sig att acceptera en grimma, att kunna ledas lugnt och står still för grooming, kan börja nästan så fort hästen är född. Detta tidiga skede av livet är också ett bra tillfälle att okänsliga hästar för höga ljud och distraktioner. Processen med förarbete träning och desensibiliserande sätter också tonen för relationen mellan häst och tränare, så att varje lära varandras signaler och personligheter.

Egentligen sadla en häst och därefter rida honom görs bäst när hästens ben är fullt utvecklade, den tidigaste är 2 år. Större hästraser, såsom andalusier, kan ta upp till 4-5 år för deras ben att mogna. När hästen är robust nog att hantera en ryttare säkert, är det dags för tränaren att lära hästen att acceptera en sadel, träns, omkrets och alla andra please de kan behöva för disciplin där de utbildas.

Säkerhets en häst, eller undervisning det att ta en ryttare, kan vara en svår, tasking och farligt jobb. En av de bästa häst träningstips för detta steg är att se till att personen lära hästen att bära en ryttare är erfaren och, framför allt, tålmodig. En hästens temperament kan ändras genom en oerfaren tränare försöker lära honom att ta en ryttare. När hästen lär sig att ta en ryttare, kan det då läras att svara på sång eller fysiska kommandon, som bäst lärs genom att säga eller göra kommandot omedelbart före en häst gör naturligtvis den önskade åtgärden, såsom promenader eller trav.

Medan många hästar börjar olika stadier av utbildning vid olika tidpunkter - kapplöpningshästar, till exempel börja träna långt innan 2 års ålder - en av de mest universella häst träningstips är att lära sig kommunicera med hästen. Hästar prata med varandra genom kroppsspråk, och snabbt lära sig att läsa människor på samma sätt. Därför är det viktigt för en häst tränare att ha kontroll över hans kroppsspråk hela tiden, att se till att hästen är fortfarande avslappnad och lyhörd. Överdriven spänning eller ilska kan leda till en häst blir hög uppträdda, och för mycket avkoppling kan göra en häst inte svarar på inlärda kommandon. En bra balans mellan de båda kroppsspråken anses vara en av de mest effektiva häst träningstips.

Häst träning kräver en hel del tålamod och förståelse för hästen och sig själv. Hästar föds med sin egen unika temperament, och alla häst träningstips bör skräddarsys för att passa behoven hos varje enskild häst. Medan dessa häst träningstips ger en riktlinje att följa, är det viktigt att alltid hålla relationen mellan tränare och häst som högsta prioritet.

  • En hästtränare måste ha en kärlek till hästar.
  • Bifogat till hästens huvud, är tygeln och bit används för att hjälpa till att kontrollera djuret.
  • En oerfaren tränare kan påverka en hästs temperament.
  • Häst tränare måste förstå de individuella egenskaperna hos en häst.