Vilka är de olika typerna av finansiella institut Bedrägeri?

August 4

De typer av finansiella institut bedrägerier är nästan lika obegränsat som antalet brottslingar som begår brotten. Även om detaljerna i varje system kan vara annorlunda, många av dessa bedrägerier delas in i två kategorier: kontrollera bedrägeri och elektroniska bedrägeri. Generellt människor begår check använda bedrägeri skriftliga utkast för att få pengar, och elektronisk bedrägeri utnyttjar information som samlats över Internet.

En av de vanligaste typerna av finansiella institut bedrägeri är kolla bedrägeri. I sin enklaste form är detta bluff uppnås genom att förändra informationen om mottagaren eller betalning mängd av ett legitimt skriven check. Mer komplicerade system inkluderar förfalsknings kontroller eller få blankocheckar genom stöld. Dessa typer av bedrägerier i allmänhet syftar till kontoinnehavare. Vissa andra nackdelar, inklusive bedrägliga konton och målmedveten övertrasseringar, påverkar främst den finansiella institutionen.

Många banker har lagt säkerhetsåtgärder för att skydda sig själva och sina kunder från finansinstitut bedrägerier med check, men individer uppmuntras att vidta vissa åtgärder för att ytterligare skydda sina konton. För att skydda mot stöld, till exempel, är det rekommenderat att alla kontroller skickas till och tas emot från låsta brevlådor. Alla fält på ett utkast ska fyllas i fullständigt med linjer dragna från slutet av skrivning till slutet av fältet. Det också föreslås att blå penna användas, eftersom det är svårare att duplicera mekaniskt. Dessutom kan frekvent avstämning mellan kontoutdrag och personliga rekord hjälpa till att identifiera bedrägliga verksamhet och vidta åtgärder mot framtida händelser.

I ett försök att bekämpa finansinstitut bedrägerier, många banker och kunder väljer att bedriva sin verksamhet elektroniskt. Detta minskar möjligheten för kontroll bedrägeri, men det skapar möjligheten till datorstödda attacker. De flesta institut som hanterar finansiell information har reagerat beundransvärt på detta hot genom att skapa extremt säkra webbplatser. Brottslingar har dock reagerat genom att försöka schema kontoinnehavare i stället.

Elektronisk finansinstitut bedrägerier är oftast resultatet av en praxis som kallas phishing. I denna praxis skickar kriminella människor e-postmeddelanden som har klickbara länkar till banker, onlinebutiker eller verktyg företag att mottagarna använder. Dessa länkar leder inte till de faktiska företagens hemsidor, dock utan sidor som verkar vara identiska med de legitima webbplatser. Efter att offret har angett sitt lösenord information kan bedragaren komma åt offrets konto på legitim webbplats. Det mest effektiva sättet för människor att bekämpa denna typ av bedrägeri är att aldrig klicka på en länk i ett mejl men antingen besöka hemsidan direkt eller ring verksamheten.

  • Kontrollera bedrägerier är en långvarig fråga för finansiella institutioner.
  • Många banker har lagt säkerhetsåtgärder för att skydda sig själva och sina kunder från finansinstitut bedrägerier med check.