Hur undviker jag Tandblekning Pain?

August 2

Tandblekning förfaranden, oavsett göras hemma eller hos tandläkaren, kan göra tänderna smärtsam och känslig för varma och kalla rätter. Vanligtvis tandblekning smärta varar bara några dagar efter ingreppet, och inte alla människor upplever smärta. Tyvärr är det svårt att helt undvika smärta från tandblekning, men det finns några steg att ta.

Först, om du vitare tänder hemma med ett kit, kommer du förmodligen vet inom en dag eller två av användning om du ska uppleva tandblekning smärta. Skära ned på användningsfrekvensen kan ha effekt; till exempel om du är tänkta att gälla blekning strips till tänderna varje dag, reducera den till varannan dag kan hjälpa till att lindra smärtan. Det tar längre tid att bleka tänderna, men slutresultatet kommer att vara samma.

Ett annat sätt att undvika tandblekning smärta är att ta hand med den mat du äter när vitare tänder. Undvik mycket varma eller mycket kall mat, och skölja munnen med ljummet vatten efter en blekning behandling. Vissa människor tycker att borsta med fluortandkräm avsett för behandling av tand känslighet kan vara till hjälp för att förhindra smärta efter en blekning behandling. Med ett antiinflammatoriskt läkemedel såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen kan också bidra till att lindra smärta i tänderna.

Om du har dina tänder whitened av en tandläkare och har upplevt smärta i det förflutna, säger tandläkaren detta så att han eller hon kan justera koncentrationen av peroxid används, och hur lång tid det stannar på tänderna. Om du upplever smärta under en blekning behandling hos tandläkaren, är det också viktigt att säga något, eftersom den starkt koncentrerade peroxid inte skulle komma i kontakt med tandköttet. Vissa tandläkare ger patienterna en fluorbehandling efter en blekning behandling för att hjälpa till att undvika tandblekning smärta.

Tandblekning förfaranden gjort hos tandläkaren eller hemma gör vanligtvis användning av väteperoxid, och är mycket säkra när de används enligt anvisningarna. Det är troligt att du kommer att uppleva några tandblekning smärta, som kanske inte kan undvikas. Smärtan kommer att försvinna, dock, och du kommer att vara kvar med en ljusare, vitare leende. Bibehåll vitt leende genom att undvika drycker som te, kaffe och rött vin; dricka mörka drycker genom ett sugrör så mycket som möjligt för att förhindra dem från att kontakta tänderna.

  • Borsta alltför knappast kan orsaka tänder känslighet.
  • En person kan ha ett vitt leende genom att undvika fläckframkallande mat och dryck.
  • Det är vanligt att uppleva en viss mängd smärta när vitare tänder.
  • Det är svårt att undvika tillfällig smärta från tandblekning behandlingar.