Vad är Ridbyxor?

September 30

Ridbyxor är en stil av korta byxor, når endast till knäna. Ofta bäras med strumpor, manschetterna kan hållas stängda vid knäet med spännen, knappar, strängar eller bågar. Dessa byxor har en lång historia i den västerländska kulturen. De har burits vid olika tidpunkter på spanska, Grekland, tyska och engelska historia. Denna typ av byxor går tillbaka ända till vikingatiden, med Ragnar Hårig Breeks - Ragnar Hårig-Ridbyxor - är smeknamnet på en berömd Viking krigare.

Från den 16: e genom 18-talen, var knäbyxor ses som en mans plagg, eftersom kvinnor ofta förbjudna att bära byxor. Byxor var så eftertryckligt en manlig klädesplagg att frasen "att bära byxorna" myntades för att beskriva en kvinna som bossed hushållet i stället för sin man, liknande dagens frasen "bär byxorna." De användes också som en symbolisk rätt till passage, "breeching" är när en manlig barn skulle ta examen från att bära barnet outfit av en lång klänning att bära barn-storlek knäbyxor.

Med intåget av mamelucker, började en kort byxa liknande form av underkläder bäras under kjolar kvinnor att driva genusgränserna av mode. Åtsittande byxor var också en indikator på klassen i 18th century Frankrike, där de var slitna av aristokratin. Sailers, bönder och andra arbetare vars jobb kräver en hel del fysisk rörelse bar lösare kläder. Efter den franska revolutionen, då aristokratin var inte längre på modet, de långa byxorna som vi nu tänker på som "byxor" utvecklats. Knickers är en form av lösare byxor som har bärs av både män och kvinnor genom historien.

Idag, när det är socialt accepterat för kvinnor att bära byxor, kan knäbyxor vara på modet och en praktisk form av kläder för män, kvinnor och barn. Till exempel är bomulls knäbyxor tillverkat av ett lätt, andningsbart material som gör dem utmärkta för sommaren slitage. Barnens knäbyxor är utmärkta för aktiva småbarn av båda könen, eftersom kläderna tillåter stor rörelsefrihet och har färre fästen än många typer av byxor.

Moderna ryttare också ofta bär byxor för enkel medan ridning. Dessa byxor täcka de områden där kroppen möter sadeln, minimerar sadel sår. Bristen på tunga sömmar, tjocka sömmar eller bakfickor minimerar även tryckpunkter som kan bli irriterande under de ständiga rytmiska rörelse ryttare utsätts för samtidigt på hästryggen. Vare slitna för mode eller användbarhet, har ridbyxor visat sig vara en mångsidig plagg vars innebörd och användningsområden har utvecklats med historia.