Vilka är de olika typerna av Pontoon Boat Trailers?

August 8

Det finns två olika typer av ponton båttrailers används för att transportera pontonbåtar till och från vattnet. Den äldsta och vanligaste typen är den smala, däck stödjande stil av ponton båttrailers. Denna konstruktion placerar ponton över ramen trailern medan pontonen trall rider på vadderade skenor. Det finns för- och nackdelar med denna typ av trailer, och denna design är mest populär när traile avståndet är kort. Den nyaste och mest stabila design i ponton båttrailers är en vagga stil som gör pontonerna att sitta i små vaggor kör längden på släpet, vilket ger en mycket stabil plattform för långväga släp.

Pontonbåtar är mycket populära på både sjöar och vattendrag för fiske, underhållande och njuter maklig kryssningar. Väl i vattnet, de flesta pontonbåtar kvar där till slutet av båtsäsongen när de lagras under lågsäsong månader. Detta är då de flesta ponton båttrailers används. Det finns också ett stort behov av ponton båttrailers när båtägaren inte lever på vattnet. Detta kräver att båten ska trailered till och från vattnet för varje båtliv utflykt.

Den tidigaste designen används för att bygga ponton båttrailers använde däck support-stil av släpvagn. De ponton båttrailers var mycket smala design, med hjälp av två anslutna balkar rider på inombordsmonterade däck och hjul. Trailern placerades i vattnet vid en båt ramp och pontonen drevs på släpet, grenslar de två strålarna och hålla dem centrerad under båtens däck. Som släpet drogs upp ur vattnet, båten vilade på skenorna och var därför i stånd att transporteras. Problemet med denna design är att släpet är mycket smal och pontonbåt kommer emellanåt tippa när man förhandlar ett skarpt hörn.

Ju mer modern design i ponton båttrailers använder en bred släpvagn som bär pontonbåt under varje ponton istället för under den gallergolv. Trailern har två vaggliknande församlingar som passar under pontonerna, som ger en bredare och stabilare hållning när du reser. De vaggor är typiskt mattan täckta för att skydda mot skada aluminium eller komposit pontoner finns på de flesta pontonbåtar. Mattan blir mycket hala när indränkt i vatten och tillåter pontonen att glida lätt på plats på släpvagnen när den stöds i vattnet.