Vad är ett Flash Fryer?

August 11

En blixt fritös är en fritering anordning som vanligen används i storkök, även om vissa hem kockar använder små versioner. Blixten fritösen är utformad för att värma oljan för höga temperaturer och för att hålla temperaturen stabil under hela tjänst så att den kan användas kontinuerligt under hela natten. I vissa kök, kan efterfrågan på flash fritösen vara ganska tung, och flera blixt fritöser ibland installeras för att säkerställa konsekvent beredning av livsmedel.

När fritering hemma, många kockar inte kan värma upp oljan till en tillräcklig temperatur. Fritering bör göras vid ungefär 365 ° Fahrenheit (185 ° C), så att oljan kommer att sear utsidan av objektet som stekt, hindrar det från att absorbera olja medan det frites. Detta resulterar i skarpa, lättare stekt mat. Som alla som har ätit oljemättad pommes frites eller fish and chips vet, är fet stekt mat inte trevlig.

Men många oljor börjar röka vid ca 400 ° Fahrenheit (200 ° C) och kommer att brinna vid 500 ° Fahrenheit (250 ° C). Som ett resultat, när fritering, temperaturen på oljan måste ständigt övervakas för att se till att det är tillräckligt varmt för att laga bra men inte uppvärmning till en farlig nivå. Oljebränder är mycket svåra att släcka, och när stekning i en hög volym av olja, det kan bubbla över och orsaka en katastrofal kök brand.

En blixt fritös är en speciellt utformad anordning byggd för att lösa dessa problem. En kommersiell blixt fritös är ofta ganska stora, med förmågan att hantera stora volymer av mat samtidigt. Versioner för hemmabruk är ofta mindre, som syftar till mer begränsad kök utrymme. I samtliga fall använder blixt fritösen ett slutet system med värmeslingor, så att spolarna inte är i direkt kontakt med oljan. Ofta innehåller en flash fritös covers över faten olja så att stänk tillbaka inte orsakar brand eller skada.

Operatören fyller olje kar till rekommenderade djupet och förvandlar blixt fritösen på. Blixten fritösen höjer långsamt temperaturen på olja tills den når rätt nivå, och sedan arbetar för att behålla den. Livsmedel som ska stekta kan sänkas i flash fritösen i korgar för matlagning och sedan ställa över en dränerande väl så att de inte blir blöt.

När du använder en blixt fritös, se till att den är ren och väl underhållna. Olje kar ska tömmas och rengöras vid slutet av tjänsten så att oljan inte härsknar. Alla elektriska anslutningar ska vara rena och oexponerad, som en gnista kan orsaka brand. Fyll inte blixten fritösen eller försöka värma oljan förbi rökning punkten. Ögonskydd, samt långa ärmar och byxor, rekommenderas starkt att undvika skador. I en kommersiell kök, bör sprinkler installeras, och hemma, bör en brandsläckare hållas i närheten under friteringsprojekt.

  • Lök ringar kan tillagas i ett nafs fritös.
  • Flash fritöser är användbara för att göra barnen ett snabbt mellanmål, såsom tatertots.
  • Pommes frites är friterad.