Flygel och Upright Pianos

August 12

Pianon är de mest populära akustiska tangentbord fällt (pun intended), med en 300-årig historia, en makalös ton och ett ljud producerande mekanism som har förfinats för att svara på alla subtila variationer i din beröring. De finns i två lämpligt namngivna utföranden:

Babying en flygel

Du kan behöva ett vardagsrum storleken på en stor balsal för att hysa den 9-fots konsertflygel. Om du inte bor i ett slott, kanske du vill överväga andra storlekar, från en baby grand (mäter in på ca 5 meter) till andra storlekar upp till 7 meter.

Flygel och Upright Pianos

Den flygel har en enorm lock som du kan stötta öppen med en pinne som kommer med pianot. Genom propping öppna locket, kan du se metallsträngar och andra mekaniska komponenter. . . och kanske även de bilnycklar som du felplacerad förra månaden.

Eftersom ljudet av ett piano börjar med strängarna inuti instrumentet, får du en starkare och mer resonant ljud när du lämnar locket öppet, vilket gör att ljudet att projicera bort trä resonansbotten. I flygeln, strängarna är horisontell, parallell med marken, vilket innebär att ljudet färdas uppåt från marken och fyller rummet.

Going vertikalt med en upprätt

Pianon är små i förhållande till flyglar, men ändå betydande instrument som tar upp några golv och väggytor. Också kallade vertikaler, dessa pianon sitta upprätt mot en vägg och kan variera i höjd från spinett upp till fullstora stolpar.

Flygel och Upright Pianos

Strängarna i upprätt är vertikala och ställa diagonalt - med diskantsträngarna korsar bassträngar - för att passa i mindre upprätt fallet. Eftersom strängarna är vinkelrätt mot marken, ljudet färdas nära marken.