Hur man skiljer Finansiering Portaler från mäklarhus

November 22

Jobben Lagen skiljer mellan två typer av crowdfund investeringsplattformar: online-finansierings portaler och mäklarhus. Här är varför: Före legalisering av crowdfund investera, alla som försöker anskaffa kapital som behövs för att göra det under ledning av en mäklare-handlare.

Mäklarhus är individer eller företag som är registrerade med organ, bland annat Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) och nordamerikanska Securities Administrators Association (NASAA). Mäklarhus betalar efterlevnad och tillsyn kostnader som kan överstiga $ 100.000 per år, och de passerar dessa kostnader på konsumenterna i varje transaktion.

Denna situation är inte så illa när en mäklare-återförsäljare hanterar mycket stora och komplexa offer eftersom försiktig tillsyn gör förhindra bedrägerier. Men dessa efterlevnad och tillsyn kostnaderna är desamma för en $ 10.000 erbjudande som för en $ 100.000.000 erbjudande.

Av denna anledning kommer de flesta mäklarhus inte med kapital höjningar på mindre än $ 1 miljon; arbetar med mindre mängder gör inte ekonomiskt förnuft baserat på deras kostnadsstrukturer, eftersom de inte kan föra vidare alla tillhörande kostnader i små affärer.

Det är där online-finansierings portaler kommer in. Jobben Lagen tillåter sådana portaler för att stödja mindre kapital höjer utan att kunna utföra alla de arbetsuppgifter som en mäklare-återförsäljare utför. Till exempel är en finansieringsplattform inte tillåtet att analysera en affärsmöjlighet, bedriva företagsvärdering, eller hitta investerare - arbetsuppgifter som kostar en massa pengar.

Att tillåta finansiering portaler att existera, och erbjuda deras användning till små företag och företagare som inte nödvändigtvis kräver fullservicepaket som en mäklare-handlare ger, skapar en enklare kostnadsstruktur med lägre avgifter i samband med en kapitalinvestering utbud.

En finansiering portal behöver inte registrera sig som mäklare-handlare så länge det inte utföra någon av dessa uppgifter:

  • Erbjudandet investeringsråd eller rekommendationer
  • Hitta investerare på uppdrag av emittenten
  • Kompensera anställda, agenter eller andra personer för sådan uppmaning eller baserat på försäljning av värdepapper som visas eller refereras på sin webbplats eller portal
  • Håll, hantera, inneha, eller på annat sätt hantera investerar medel eller värdepapper
  • Delta i annan verksamhet att SEC anser vara olämpligt

Om onlineplattformen listar bara en entreprenör eller företagets tonhöjd, använder en tredje part för att hantera överföring av både kontanter och aktier, och erbjuder allmänna stödtjänster som inte omfattas av dessa kategorier av aktiviteter, kan det registrera dig som crowdfund investeringsportal . Om det bedriver någon av dessa aktiviteter måste den registrera sig som en fullständig mäklare-handlare.