Hur hittar jag saxofon serienummer?

November 29

Musiker som spelar, säljer, och samla vintage saxofoner betalar alltid uppmärksam på instrumentets serienummer. Veta serienummer kan hjälpa bekräfta märke, modell, och placeringen av fabriken där sax gjordes. Tillverkarens ursprungliga stämpel vanligtvis visas även tillverkarens namn och logotyp. Saxofon serienummer skiljer sig från modellnummer i att serienumren är längre och innehåller mestadels siffror. Som ett exempel, är en Aristocrat Series II ett modellnummer som gjorts av Buescher; serienumret kan se ut 294.125.

Saxofon serienummer kan berätta en hel del om ett instrument. Om du ville ta reda på när din Beuscher Aristocrat Series II sax gjordes, skulle du korsar-referens serienumret. Utföra en webbsökning kommer att leda dig till flera webbplatser som har omfattande gratis listor över saxofon serienummer och information om dem. Genom att titta upp serienumret på din Buescher Aristocrat II, skulle du upptäcka att den tillverkades från 1941 till 42. Du skulle också lära sig ett annat intressant godbit; produktion av Buescher saxofoner stoppades strax efter på grund av USA: s inträde i andra världskriget.

För att hitta din saxofon serienummer, kontrollera först under tummen vila. Tummen Resten är en metallkrok hittade sex inches eller så under där kroppen röret fäster halsen. En tillverkare stämpel visas oftast på den motsatta sidan av kroppen röret nära den låga D-tangenten. Stämpeln kommer att ha flera uppsättningar av bokstäver och siffror. Generellt denna kommer att omfatta patentnummer, modellnummer, serienummer och bokstäver för nyckel och tonhöjd.

De viktigaste och pitch frimärken är märkta antingen över eller under serienummer och är allmänt misstolkas som en del av serienumret. T står för Tenor, C är en melodi, och A är för Alto. Du kommer också att se antingen ett L eller ett H: L står för låg stigning (A = 440); H är för hög pitch (A = 456). Många horn tillverkare präglade ibland serienumret på eller inuti klockan, vanligen i direkt anslutning till logotypen. Detta kan hittas genom att titta under klockan överkant. Kontrollera även inuti klockan för eventuella varumärken eller avtryck.

Om inte kan hittas din saxofon serienummer på något av dessa ställen, kontrollera eventuella instruktioner och dokumentation som medföljde instrumentet. Detta är inte alltid ett alternativ med begagnade eller vintage saxofoner; den ursprungliga dokumentationen kan ha varit förlorade år sedan. Ta ditt instrument till en vintage horn återförsäljare, musikaffär eller reparation anläggning kan ge mer information. Det finns flera experter som finns på internet som har kunskap att dela på vissa märken av saxofoner. Posta din fråga och serienummer på en saxofon forum eller anslagstavla kan ibland leda till att de svar du söker.

Du kanske också vill kontakta den person som sålde du instrumentet, om möjligt. Säljaren ska kunna hjälpa dig att hitta serienumret eller möjligen förklara varför ditt instrument inte har en. Även itâ € s sällsynt att en saxofon inte ha serienummer stämplat på, avsaknaden av en inte nödvändigtvis betyda att ditt instrument var en bluff eller billig kopia av ett mer känt märke.

  • Frånvaron av ett serienummer på en saxofon innebär inte nödvändigtvis att instrumentet är en bluff eller billig kopia av ett känt märke.
  • En saxofon serienummer kan hittas under tummen vila.