Vad är förhållandet mellan livsmedelsvetenskap och Human Nutrition?

November 20

Förhållandet mellan livsmedelsvetenskap och människoföda är viktig. Främst, informerar människor om hur man äter en balanserad kost, att olika livsmedel som de behöver för att konsumera för optimal hälsa, och hur vissa näringsämnen och vitaminer arbeta tillsammans på nyttiga sätt. Dessutom kan livsmedelsvetenskap och nutrition hjälpa till att avgöra hur vissa kosttillskott eller ens receptbelagda läkemedel utvecklas, och är en viktig aspekt i biokemi forskning och kemiteknik. Studiet av livsmedelsvetenskap, som också omfattar metoder för konservering och beredning, är viktig för den globala befolkningens hälsa.

Sambandet mellan mat vetenskap och människoföda är tydlig i vardagen. Eftersom forskare har tillbringat tid upptäcka komponenterna i livsmedel, såsom olika vitaminer och näringsämnen och olika aspekter, inklusive proteiner, fetter och kolhydrater, kan konsumenterna ser på livsmedelsetiketter och lära sig exakt vad som finns i de livsmedel de äter. De kan räkna ut hur mycket protein som de har förbrukat på en dag, spåra deras kaloriintag, och göra kostförändringar för att gå ner i vikt eller riktade till särskilda medicinska frågor såsom högt kolesterol, allt på grund av framsteg inom livsmedelsvetenskap, nutrition, och studien av dess effekter på kroppen.

En annan viktig aspekt av studien för livsmedelsvetenskap och människoföda är hur livsmedel och deras komponenter interagerar med varandra. Till exempel kan kroppen absorbera vissa vitaminer och mineraler mer effektivt när de kombineras med andra vitaminer och mineraler; vitamin D och kalcium, till exempel, har ett utmärkt symbiotiskt förhållande i kroppen. Andra studier kan bestämma hur livsmedel förändras när de är beredda eller konserverade på ett visst sätt. Dessa typer av livsmedel studier kan vara mycket fördelaktigt för övergripande människors hälsa, särskilt när man studerar hur man tillämpa dessa principer globalt, för att minska världens hunger och undernäring.

Ännu en tillämpning av livsmedelsvetenskap och människoföda är i näringstillskott och läkemedelsindustrin, liksom för lagstiftare och lobbyister som försöker ställa näringsstandard i skolor eller för generella statliga rekommendationer. Forskare kan studera livsmedel med avsikt att bestämma hur mycket av en viss mat är hälsosam och / eller skadlig. Kritiker betona vikten av att hålla denna forskning separat från trycket av storföretagen, och se till att livsmedelsvetenskap och människoföda är faktiskt bygger på sund vetenskap, inte på en önskan om större intäkter från vissa livsmedelsproducenter och läkemedelstillverkarna.

  • Livsmedels vetenskapsmän försöker att utbilda allmänheten om effekterna av matvanor.
  • Nutrition etiketter är ett resultat av livsmedelsvetenskap.