Vad Är Baby Orajel?

November 30

Behandla Orajel är en bedövningssalva som används för att lindra tandvärk för spädbarn som är i allmänhet minst fyra månader gammal. Det appliceras direkt på tandköttet och börjar verka omedelbart för att bedöva området. Produkten finns i många olika former, bland annat gel och vätska, och det kräver inte ett recept. Bebis Orajel har utvecklats och smaksatt för spädbarn, men bör inte användas på de som har allergier mot lokalbedövningsmedel.

Spädbarn som har ont i tandköttet på grund av barnsjukdomar kan märka att baby Orajel lindrar smärtan. Den innehåller en aktuell, lokalbedövning kallas bensokain, som blockerar nervsignaler och bedövar huden där den appliceras. Produkten används direkt på tandköttet för snabb lindring eftersom den börjar arbeta direkt. En ärtstor mängd av narkosmedel kan användas upp till fyra gånger dagligen i högst sju dagar, även om den kan användas längre om inte detta av en läkare.

Det finns flera olika typer av baby Orajel produkter som tillverkas, och den vanligaste är gelformer, som appliceras på tandköttet med en ren fingertopp eller bomullspinne. Produkten kommer som bomullspinnar som har medicineringen redan på dem också. Det finns även vätskedroppar som utmatas med hjälp av en applikator. Dessutom är nattliga formler är starkare, innehållande 10% benzokain kontra 7,5% i övriga produkter. Behandla Orajel kommer i många smaker, inklusive körsbär och bär, och det är fritt från alkohol, gluten och kasein.

De baby Orajel produkterna är speciellt framtagen för spädbarn, så den vuxna versionen av Orajel bör inte användas på spädbarn eftersom det kan orsaka en överdos av bensokain. Den bör heller inte användas med spädbarn som är allergiska mot bedövningsmedel som butacaine, prokain, eller bensokain. Om en överdos eller allergisk reaktion inträffar, bör man söka medicinsk hjälp omedelbart.

Spädbarn visar vanligtvis flera symtom när de tänder, av vilka en del kan lättas genom att använda barn Orajel. De kommer ofta bita eller gnaga på sina händer eller andra föremål eftersom trycket hjälper lugna tandköttet och tryck tanden igenom. Gnugga deras kinder eller dra öronen är vanligt när spädbarn har smärta från barnsjukdomar, och de kan dregla drivet. Spädbarn kommer också normalt att vara mer noga och irriterad än vanligt och kommer ibland vaknar gråtande under natten. I vissa fall kan de ha en frekvent hosta utan feber eller förkylningssymptom.

  • Tandsprickning orsakar mild till svår smärta hos spädbarn.