Vad är atypisk lunginflammation?

January 19

Atypisk lunginflammation skiljer sig från typiska lunginflammation, eftersom det har olika kausala agenter än vad som allmänt förväntas producera lunginflammation. Många typer av typiska lunginflammation resultera från bakteriell smitta med bakterier som streptokocker. Virus, svampinfektion, bakterier eller andra element kan orsaka former av atypisk lunginflammation, som varierar i svårighetsgrad.

Många källor identifierar atypisk lunginflammation som viral, eller de talar endast av lunginflammation orsakad av mykoplasma, som ibland kallas promenader lunginflammation. Medan itâ € s rätt att identifiera mykoplasma lunginflammation som en atypisk typ, det finns gott om andra typer som måste beaktas när man gör diagnosen. Dessa inkluderar den svår lunginflammation som kan utvecklas från legionellabakterier. Andra typer orsakas av Clamydiophila pneumoniae, en form av parasit, Coxiella burnetii, och Francisella tularensis.

Dessa sista typer av mikroorganismer är relativt sällsynta, men mykoplasmainfektioner är verkligen inte. Detta förklarar varför medicinska referenser kan lista mykoplasma som den främsta orsaken till atypisk lunginflammation. Om du gör det gör utelämna eventuella andra orsaker.

Med tanke på de olika typer av källor som kan resultera i atypisk lunginflammation, kan symtom uttryck ha betydande räckvidd. De flesta människor skulle ha svårt att andas och uttalad hosta, och en del kommer att få feber. Vita blodkroppar kan variera lägre än de gör i typisk lunginflammation och är oftast nära normala i nivåer. En indikerar faktor är att svaret på den genomsnittliga antibiotika tenderar att vara fattig och de flesta människor wonâ € t förbättra droger som penicillin. Vissa människor, särskilt de med mykoplasma, kan förbättras utan läkemedelsbehandling eller de svarar bättre när det ges läkemedel mest anpassade för att bekämpa mykoplasma.

Eftersom atypisk lunginflammation kan innehålla extremt allvarliga former av lunginflammation, kan behandlingen vara mycket olika. De misstänks ha lunginflammation orsakad av Legionella kräver olika antibiotika. Trots allvaret i denna sjukdom, många människor dra nytta av antibiotika och kan göra en fullständig återhämtning från sjukdomen. Tvärtemot vad många tror, ​​ISNA människa till människa överföring av denna sjukdom € t möjligt, om inte bakterier kan förorena en vattenkälla och släppas i en dimma formulär. Detta är osannolikt i de flesta inställningar.

Eventuella symtom på lunginflammation som svår hosta, andningssvårigheter, hög feber, och en känsla av att vara helt slut, utgör ett verkligt medicinskt problem. Människor bör söka läkare råd och de kanske har en fysisk undersökning och lungröntgen. Huruvida eller inte atypisk lunginflammation diagnostiseras i detta skede är variabel. En röntgenbild som visar ansamling av vätska i lungorna med en normal vita blodkroppar kan vara en indikation.

Ibland det faktum att lunginflammation är atypisk missas, och i detta fall, bör patienter vara uppmärksamma på hur symtomen förbättras på standard antibiotika. Å andra sidan, vissa läkare rekommenderar antibiotika som är användbara vid behandling av typiska och atypiska lunginflammation. Om symtomen donâ € t verkar vara bättre, bör patienter inte tveka att kontakta sin läkare. Annan behandling kan vara indicerad.

  • En läkare kan beställa en lungröntgen för att diagnostisera atypisk lunginflammation.
  • Andningsorganen. Lunginflammation är en ansamling av vätska i lungorna, som kan utvecklas på grund av ett antal olika orsaker.
  • Hög feber kan åtfölja atypisk lunginflammation.
  • Symtom på atypisk lunginflammation hosta och andningssvårigheter.