Rengöring av en Återanvändbara Furnace Filter

January 16

Det finns två typer av ugn filter: permanenta och engångs. Engångs ugn filter har pappramar, medan permanenta filter har metall eller glasfiber ramar. Även engångsfilter är billigare, kräver de månatliga ersättning, åtminstone. Permanenta filter, samtidigt som kostar mer från get-go, är mer kostnadseffektiva genom att de är återanvändbara. Återanvändbara ugn filter kräver mer regelbunden rengöring än engångs modeller.

Både återanvändbara och engångsfilter är markerade med en MERV Rating. MERV är en akronym för Minimum Efficiency Rapport Värde, och att betyget rapporterar filtrets partikel fånga kapacitet, så att du kan jämföra prestationer mellan flera märken av filter. Ju högre MERV betyg, desto mer effektiv och produktiv filtret.

Om du har en återanvändbar ugn filter, måste du kontrollera det minst en gång i månaden, och oftare under värme och kyla säsonger. Om du kan se att filtret är smutsigt, måste du rengöra den. Följ dessa steg för att rengöra din återanvändbara ugn filter:

  1. Stäng av ugnen.
  2. Leta reda på servicepanelen och ta bort locket. Du kan behöva en skruvmejsel eller andra verktyg för att slutföra det här steget.
  3. Hitta ugnen filtret. Det kommer att vara nära intaget / uttags fläkt. Om du kan se damm på filtret, måste du ta bort den och rengör den.
  4. När du har tagit bort filtret, skölj den med vatten för att rengöra den. Du kan slutföra det här steget genom att använda ditt kök eller tvättstuga diskbänk, eller ta det utanför och spola den med din trädgårdsslang.
  5. Låt filtret torka helt.
  6. Byt filtret, byt servicepanelen och slå din ugn igen.

Om du upptäcker att du inte har tid att rengöra din återanvändbara filter, hålla ett extra filter till hands och växla ut dem. Sedan, när du har tid, rengör smutsiga att ha till hands nästa gång du behöver byta ut den för smutsig. Det är en bra idé att dammsuga runt ugnen under uppvärmning och kylning säsongen för att hjälpa till att minska damm från att komma in din ugn filter. Du kan komma in i vanan att dammsuga varje gång du rengöra filtret, och hjälpa din ugn bli effektivare.