Vilka är de olika typerna av Pontoon Decking?

December 30

Ponton gallergolv är det material som används för att spänna pontonerna på en ponton båt. Passagerarna och pilot på en ponton båttur på pontonen trall, som kan tillverkas av många olika typer av material. Från trä och legeringar till kompositmaterial, är pontongallergolv ofta täckt med en simulerad gräs matta samt en mängd andra mattmaterial. Den trädäck på en ponton inte bara ger en plats att fästa de olika platserna och kontroller, det ger också strukturell styvhet till fartyget och är en invecklad del av fartygets makeup.

Den pontonbåt ger en plattform för många vattenbesökare att resa och spendera fritiden på. Bestående av två långa aluminium eller komposit pontoner sitter på vardera sidan av farkosten, pontongallergolv fäst i golvet ovanför pontonerna måste vara stark och tålig. Många pontoner använder en aluminium hjälpram täckt med en marin plywood som ponton trall. Det är mycket typiskt för en typ av faux-gräs mattor, liknande den typ som används på idrottsfält, för att täcka plywood. Andra typer och stilar av inomhus / utomhus mattor används också för att täcka pontongallergolv.

Några high-end pontoner använda aluminium trädäck på båten. Vare sig det är aluminiumplåt eller bordläggning, är denna typ av pontongallergolv mycket tålig och stark. På grund av den slick natur aluminium trall, är det ofta täckt med en halkfri tejp eller spray-on täcker till hjälp för passagerarna i deras rörlighet utan främjar halka. Den reflekterande natur aluminiumfinish kan också främja solnings från återspegling av solen bort av trädäck. Av denna anledning är de flesta aluminium trädäck också täckt med en matta som absorberar solljuset utan att locka det, därmed hålla passagerarna cool.

Vissa sammansatta båtar använder också komposit eller ett trä och kompositblandning som trall material. Den sammansatta PRYDNAD är ett starkt alternativ till massivt trä trall och är också mycket lättare. En nackdel i en sammansatt däck är att det kan bli försvagad med tiden, vilket kräver en fullständig renovering av den pontongallergolv. Det är viktigt att endast ett marinplywood användas vid renoveringar ett mjukt däck på grund av dess förmåga att överleva i de fuktiga och våta förhållanden som ponton trädäck utsätts för. Rostfria skruvar och fästen bör också användas i någon utbyte eller reparation för att undvika fel på grund av rost.

  • Marin plywood används ofta för ponton trall.