Vad är kärlek Meditation?

September 13

Målet av kärlek meditation är att frigöra och avvisa negativa tankar och känslor och ersätta dem med känslor av kärlek och god vilja. Denna form av meditation främjar en positiv syn, förbättrar den psykiska hälsan och kan även stärka immunförsvaret. Vanligtvis fokuserar kärlek meditation på fyra områden: känsla kärlek till vänner, känsla medkänsla för människor som lider, väger människor som har visat meditatören kärlek eller vem meditatören beundrar, och främja kärlek till människor som har skadat meditatören. Var och en av dessa fyra områden anses i de reflekterande stadierna av kärlek meditation.

Till att börja kärlek meditation, bör personen meditera hitta en lugn plats utan distraktioner och bosätta sig i en bekväm ställning. Kroppen ska vara avslappnad, så att all stress och spänningar släpper. Kärlek meditation kan utövas med ögonen stängda eller öppna och fokuserade på en icke-störande avlägsen punkt. Meditatören bör då ta flera långsamma, djupa andetag och tänka spänningarna och bekymmer i livet släppa på varje utandning. Detta bör fortsätta tills kroppen, hjärtat och sinnet är tyst och lugn.

Meditatören ska då börja vända hans fokus till hjärtat. Han borde bilden mjuk värme fyller bröstet och strålande utåt. Med hjälp av denna interna värme, bör meditatören börja ta bort alla negativa tankar från sig och fokuserar på kärlek. Detta kan åstadkommas genom att koncentrera sig på en tid då meditatören kände älskad, gjorde något kärleksfull för någon annan eller bevittnat en handling av vänlighet.

Nu bör meditatören vända sin uppmärksamhet mot de fyra områdena kärlek, spenderar cirka tre till fem minuter på varje etapp. Från och med det enklaste scenen, bör han börja med att bygga en kärleksfull inställning till sig själv och dem som älskar honom. I det andra steget, bör han fokusera på att känna medkänsla för lidande människor. Tredje, han borde tänka på någon vars gärningar eller åtgärder främjas kärlek. I den sista och mest utmanande skede bör meditatören arbeta för att neutralisera negativa känslor mot dem som har skadat honom och så småningom styra dessa känslor mot kärlek, medkänsla och förståelse.

Den meditation session bör avsluta med lugna sinnet. Efter att ha passerat genom de fyra stadierna av kärlek kontemplation, bör meditatören byta hans fokus från hjärtat till djupandning. Efter kärlek meditation, de flesta människor känner upplyft, förnyas och full av positiv energi.

Kärlek meditation är ofta rekommenderas för personer som har svårt att hantera stress eller ilska. Denna form av meditation kan också hjälpa människor som går igenom en stressig tid i livet, till exempel en skilsmässa eller dödsfall av en nära anhörig. Kärlek meditation rekommenderas ibland även för människor som kämpar med svåra medicinska behandlingar.

  • Älskar meditation syftar till att frigöra negativa tankar och känslor.