Rengöring Runt Tänder Hängslen

September 14

Medan hängslen är tänkta att hjälpa rätta vissa problem med tänderna, de så också presentera några unika frågor som du måste försöka komma runt. Den mest anmärkningsvärda av alla dessa frågor är att få dina tänder rengjorda. Rengöring runt tänderna hängslen kan tyckas lite av ett besvär, och något som inte kan egentligen göras allt som effektivt, men det är möjligt om du vet några enkla riktlinjer och metoder.

  • Börja med ett oskrivet blad. Om du har haft problem att få tänderna runt dina hängslen riktigt ren, så ska du boka tid hos din tandläkare för att få en grundlig rengöring. Detta kommer att säkerställa att du har möjlighet att börja med ett oskrivet blad, och behålla det så. När allt är det mycket lättare att hålla något rent än det är att få den tillbaka in i detta tillstånd.
  • Borste och ren ofta. Hängslen måste rengöras ofta, och ofta. Trots vanan att de flesta människor har bara borstar tänderna två gånger om dagen, hängslen behöver rengöras efter varje gång du äter. Anledningen till detta är att hängslen har en tendens att fånga och hålla bitar av mat som kan orsaka dina tänder att ruttna om de inte tas om hand. Åtminstone, genom att städa dina hängslen efter varje måltid du kommer att vara mindre benägna att ha dålig andedräkt, och allt peta ur dem.
  • Förlora sockret. Om möjligt bör du minska mängden sockerhaltiga livsmedel, godis och läsk som du förbrukar. Dessa poster kan ofta leda till karies, och kommer normalt att bygga upp plack på tänderna. På skylten att sockret uppmuntrar att växa kommer att bygga upp längs tandköttet och längs hängslen. Skär ner på sockret, och du kan också hjälpa skära ner på en hel del arbete.
  • Använd rätt verktyg. När du först fick din hängslen, är chansen att ortodontist gav dig också lite rengöring verktyg som kallas en proxy pensel. Denna borste är också känd som "Christmas Tree Brush", eftersom det ser ut ungefär som en julgran. Dessa borstar är utformade för att rengöra mellanrummen som finns i mellan trådarna på dina hängslen och ytan på tänderna. Se till att du vet hur man använder det på rätt sätt, och att du använder det varje gång du rengöra tänderna.
  • Få regelbundna kontroller. Glöm inte att få regelbundna kontroller med både din tandläkare och din ortodontist. Tandläkaren kontor kan se till att du håller dina tänder och hängslen fin och ren, men erbjuder också några ytterligare råd om du befinner dig inför några svårigheter. Ortodontist kan kontrollera att se till att det inte finns några problem med dina hängslen samtidigt erbjuda några råd om du fortfarande behöver det.