Hur du installerar Windows Media Center för första gången

September 13

Få din Windows Vista-dator som inrättats för att köra Windows Media Center för första gången är enkel men tidskrävande. I själva verket, inte startar Media Center för första gången om du inte har en bra 15 eller 20 minuter att döda. Det tar ett tag att få saker och ting, men det är väl värt att vänta.

Media Center börjar genom att peta och petade din dator för att leta efter en Internet-anslutning och hemnätverk och sedan ger dig en ganska lång intervju. Microsoft vill att du ska godkänna sin integritetspolicy, till exempel, som består av att vada genom mer än 68 sidor finstilta.

När den körs på en rätt utrustad dator, bör Media Center finns allt - tunern, signalen, och monitorn. Om Media Center inte hittar dessa saker, behöver du förmodligen en ny Vista-kompatibel drivrutin för din tuner kort, en programvara för nedladdning från tunern tillverkarens webbplats.

Du kan välja antingen Express setup eller en Anpassad installation. Express installationen är naturligtvis snabbare och Media Center kommer att göra det mesta av jobbet åt dig. Oavsett vilket alternativ du väljer, frågar installationsprogrammet att du skriver ditt postnummer och välj leverantören levererar TV-signalen.

Efter nedladdning listor för kommande spelningar, Media Center avslutar sin intervju genom att låta dig välja din typ av bildskärm, högtalare, och hur de är anslutna. Dessa inställningar är viktigast för människor som ansluter sin dator till en TV och stereo för att titta på videoklipp.

När det äntligen är klar, visar Media Center TV Guide -typ notering på skärmen, vilket gör att du kan surfa visar och väljer de att titta på eller spela in för senare granskning.

Om du använt inställningsalternativet Express men nu vill ha lite mer kontroll över dina inställningar, kan du gå tillbaka och köra installations igen med hjälp av installationsprocessen Anpassad. Att göra om Windows Media Center installationen, öppna Windows Media Center, bläddra ner till Aktiviteter, välj Inställningar, välj Allmänt, välj Konfigurera Windows Media Center, välj sedan Kör konfigurationen igen.