Vad är ett hörn styrelse?

June 7

Ett hörn styrelse är en hårdvaruenhet som används för att skydda kanter väggar, förpackningar och andra föremål. Denna anordning kan också vara känd som en hörnskydd eller hörnskyddet, och kan användas både för att skydda ett föremål från skada och för att ge det en färdig utseende. Vid användning i förpacknings- och transporttillämpningar, är hörnkortet ofta gjorda av engångsmaterial. När den installeras på väggar och andra byggnadsstrukturer, är hörnkortet ofta gjorda av mer hållbara material.

När människor passerar genom en byggnad, kommer de sannolikt att orsaka skador på väggarna över tiden, särskilt längs hörnen. Detta gäller särskilt på sjukhus och fabriker, där vagnar och sängar kan slå i väggen under transporten. Ett hörn ombord installeras längs skärningspunkten mellan två väggar bidrar till att skydda gips eller gips finish. Dessa kantskydd inte bara bidrar till att utseendet på väggen, men också minska behovet av underhåll och reparationer över tiden. Eftersom dessa hörn styrelser är ofta ganska billigt, kommer fastighetsägare ofta finna det mer ekonomiskt att använda hörn styrelser än att upprepade gånger reparera väggarna.

Hörnskydden kan vara av gummi, plast, trä eller metall. De kan köra hela höjden på väggen, eller helt enkelt täcka områden som är föremål för frekvent missbruk. Medan en vanlig hörnskydd bildar en 90-graders vinkel för att passa runt hörnet av en vägg, specialmodeller finns också att montera andra väggar. Några bilda större eller mindre vinklar, medan andra är justerbara för enkel installation.

Arkitekter och byggchefer väljer ofta ett hörn styrelse som kompletterar de omgivande vägg finish. Tydliga plastmodeller är populära eftersom de tillåter färg eller tapet för att visa igenom. Andra installatörer målar helt enkelt hörnet styrelsen som de målar väggen, eller välj färgade hörnskydd som matchar eller accent väggarna. Beroende på modellen kan dessa kantskydd skruvas eller spikas på plats. Andra är fixerade väggarna med lim, medan vissa har en självhäfta uppbackning.

Speciella hörn styrelser kan också hittas på förpackningar och pall transporter. Tillverkad av lager av laminerad kartong eller papp, dessa kantskydd minskar transportskador och öka stabiliteten i stora laster. De hålls på plats med lim, eller helt enkelt insvept i plast eller banding tillsammans med hela transporten. Dessa kantskydd minimerar indrag från banding på lådor, som kan minska den totala mängden förpackningar som behövs för att frakta.