Vilka är fördelarna med Melatonin Tea?

October 21

Melatonin är ett organiskt ämne som de flesta organismer. Hos människor, reglerar det sömn / vakna cykel. Många människor tar tillskott av melatonin att kontrollera sina sömnmönster, till exempel för att återhämta sig från jetlag eller att bota dygnsrytm rytmrubbningar. Medan tillgängliga i tablettform, många människor väljer att ta denna förening i form av melatonin te.

En fördel med melatonin te jämfört med normala eller örtteer är att det kan hjälpa människor somna tidigare. Människor är också mer benägna att dricka en angenäm te än att ta ett piller. Det är lättare att komma ihåg en ritual som gör och dricka te än att komma ihåg att svälja ett piller.

Doseringen av melatonin kan vara en viktig faktor för att få sova. Lägre doser såsom 0,2-0,5 milligram rekommenderas som utgångspunkt. Melatonin tepåsar finns tillgängliga som har 0,5 milligram av den aktiva föreningen i dessa. Detta belopp kan anges som 500 mikrogram.

Med rätt dos är något som en konsument kan behöva räkna ut genom trial and error. De höga potenspiller innehåller ofta så mycket melatonin att den inte har någon effekt på persona € s sömnmönster. Börjar vid en låg dosering med melatonin te är en mycket bättre metod. Om nödvändigt kan en öka till två tepåsar, vilket skulle vara en dos av 1 milligram av melatonin.

De flesta av melatonin te tillgängliga har andra ämnen i det, såsom pepparmint och / eller koffeinfritt grönt te. Detta bör inte påverka nyttan av detta te. Det kan uppmuntra konsumenterna att dricka te mer regelbundet, eftersom det förhöjer smaken. Teet är allmänt druckit en timme innan sängen.

Många människor har dygnsrytm rytmrubbningar i vilka de är naturligt energiska senare på dagen, stanna upp mycket senare på natten, och sedan vill sova mycket senare på morgonen. Detta kan vara en komponent av bipolär sjukdom. Sådana människor har funnit att producera melatonin senare på natten än människor på normala sömncykler. Komplettering kost med melatonin te kan hjälpa till att reglera sömnmönster. Detta är tänkt att hjälpa preempt hypomaniska eller maniska cykler uppstår.

Andra människor tvingas byta till nattarbete till följd av sina jobb. Dessa människor är en annan grupp benägna att dricka melatonin te. Resenärer som flyger österut har särskilda problem med jetlag. De kan behöva ta högre doser av denna förening för att motverka effekterna av resor. Människor som flyger vidare kan behöva ta ännu högre doser.

  • Många väljer att ta melatonin i form av te.
  • Melatonin kan användas för att reglera sömn vanor.