I Harry Potter, Vad är det oförlåtliga förbannelserna?

June 2

I Harry Potter-böckerna, är en oförlåtlig förbannelse en förbannelse som resulterar i allvarliga skador eller dödsfall för häxa eller trollkarl att den utförs på. Om dömts för gjutning sådan förbannelse, är meningen livstids fängelse i Azkaban, trollkarls fängelse. Endast tre förbannelser anses oförlåtliga: den Cruciatus förbannelse, Imperiusförbannelsen och Avada Kedavra. Läsarna introduceras till dessa förbannelser i Harry Potter och den flammande bägaren under ett försvar mot svartkonster klassen, när förbannelser demonstreras på spindlar.

Den Cruciatus förbannelse torterar offret obarmhärtigt. Denna oförlåtligt förbannelse var ofta används av mörka häxor och trollkarlar att extrahera information, och i vissa fall deras offer torterades till döds eller vansinne. Föräldrarna till Neville Longbottom, en av de bärande karaktärer i böckerna, förlorat sina sinnen till följd av användningen av denna oförlåtliga förbannelse. JK Rowling härstammar troligen namnet på förbannelsen från det latinska ordet för "cross" Kruxet, som ofta förekommer i ord avsedda att antyda intensiv smärta.

Den oförlåtliga förbannelse av de mest berör Trolldomsministeriet är Imperiusförbannelsen, som används för att styra ämnet. En individ under Imperiusförbannelsen har någon fri vilja eller förmåga att fatta beslut, i egenskap huvudsak som en marionett för den mörka häxa eller trollkarl som kastar förbannelsen. Naturligtvis kan en häxa eller trollkarl också hävda att han eller hon var under Imperiusförbannelsen när de utfört en handling av förräderi eller våld, och ministeriet kan finna det svårt att bevisa motsatsen. I Harry Potter och Fenixorden, detta oförlåtliga förbannelsen används på flera karaktärer med förödande effekt. Namnet på denna oförlåtliga förbannelsen tas från det latinska roten imperium, som betyder "att kommandot."

Avada Kedavra, dödandet förbannelse, är det mest förödande oförlåtliga förbannelse. När lägg upp en häxa eller trollkarl, kommer han eller hon dör direkt i en kapplöpning med grönt ljus. Som professor Moody berättar sina elever i Harry Potter och den flammande bägaren, måste guiden gjutning förbannelsen gör det med avsikt och elakheter, eller kommer det att vara ineffektiv. Namnet för denna förbannelse är sannolikt tagen från ordet kadaver. Det finns ingen känd kontra förbannelse, och den enda person som känt att överleva en attack är, naturligtvis, Harry Potter själv.