Vilka är de vanligaste orsakerna till Cat Utslag?

May 29

Villkoret för en katt hud kan ofta speglar kvaliteten på en katts allmänna hälsa, vilket är anledningen till katt utslag behöver vanligtvis utredas ytterligare. Det finns flera faktorer som kan orsaka katt hudutslag, inklusive infektioner, allergier, ångest och ett angrepp av parasiter. Efter har identifierats orsakerna till katt utslag - vanligen efter en fysisk undersökning - lämplig behandling kan ges antingen en veterinär eller ägaren av katten.

Det finns olika typer av katt utslag som ofta kan indikera källan till irritation. När en katt har loppor, kan observeras driven repor, och en förlust av päls runt basen av svansen kan också vara uppenbart, liksom inflammerad och fjällande hud. Tillsammans är dessa symptom kända som kattdjur miliär dermatit och kan uppstå när en katt har blivit biten av loppor, eftersom loppor "saliv är känt för att utlösa allergiska reaktioner. På liknande sätt kan ytterligare inflammation kan orsakas av alltför stora repor. En rad utvärtes behandlingar är tillgängliga för behandling av ett angrepp av loppor, inklusive schampo, pulver och sprayer, men behandla katt utslag på detta sätt kan också utlösa en reaktion, så råd bör erhållas från en veterinär.

När det inträffar på tassar, huvud och öron och åtföljs av en förlust av päls, kanske inflammation i huden indikera att katten har kontrakte dermatofytos - eller ringorm, som det ofta kallas. Som en svampinfektion i huden, är ringorm smittsamt för både djur och människor lika, men i många fall kommer villkoret klara upp utan behandling. Ändå är det lämpligt för professionell rådgivning sökas omedelbart på grund av den smittsamma naturen av infektionen.

Miljö allergier som påverkar huden, som ibland kallas atopisk dermatit, kan resultera när katten är känslig för olika typer av pollen eller gräs. På samma sätt kan en katt också utveckla allergier mot andra produkter i hemmet, till exempel deodoranter, desinfektionsmedel och cigarettrök. Inflammation och rodnad runt öronen är ofta förknippade med detta tillstånd, vilket kan diagnostiseras efter en hud skrapning test och genom att få blodprover.

Feline psykogen alopeci kan uppstå när en katt blir uttråkad, stressad eller orolig. När en katt brudgummar sig är lugnande hormoner utlöses, så när katterna utsätts för stressande eller oroliga situationer, kan de bli benägna att överdrivet puts, vilket resulterar i utslag och en förlust av päls. Detta tillstånd brukar diagnostiseras efter ett prov av päls har analyserats, en hud skrapning test har utförts och ett blodprov har analyserats.

  • Cat utslag måste undersökas noggrant eftersom hudåkomma är reflekterande av djurets allmänna hälsa.
  • En vanlig orsak till katt utslag, loppor bita och suga blod hos människor och djur.