Hur väljer jag det bästa Vitaminer för munsår?

July 2

Munsår, även känd som feber blåsor, kan vara obehagligt och pinsamt. Det finns flera vitaminer som kan användas för att hjälpa till att förebygga eller behandla detta tillstånd. Några av de vanligaste vitaminer för munsår inkluderar lysin, zinkoxid, och vitamin A, B, C och E. Det finns olika sätt att använda vitaminer för munsår, inklusive orala läkemedel, livsmedel eller topikala preparat. Eventuella frågor eller funderingar om lämpliga doser av de olika vitaminer för munsår bör diskuteras med en läkare eller annan vårdpersonal.

Lysin är en av de vanligaste rekommenderade vitaminer för munsår. Detta vitamin hjälper till att förhindra munsår utbrott och kan också bidra till att minska tillväxten av existerande munsår. Vissa livsmedel som innehåller lysin inkluderar potatis, bönor och öljäst. Detta näringsämne kan också läggas till aktuella salvor avsedda att appliceras direkt på feber blister.

Zinkoxid kan hittas utan recept på de flesta apotek och är bland de populära vitaminer för munsår. Zinkoxid är tillgänglig i form av en salva och appliceras direkt till den kalla sår. Denna behandlingsmetod ger en lugnande känsla samtidigt bidra till att torka ut feber blister.

Vitamin A kan användas för att hjälpa till att förhindra de infektioner som ibland orsakas av närvaron av munsår. Vissa livsmedel som innehåller höga halter av vitamin A inkluderar sötpotatis, morötter och spenat. Vitamin B, särskilt vitamin B6, bidrar till att stärka immunförsvaret och förebygga infektioner. Livsmedel som innehåller detta vitamin inkluderar bananer, vitlök och champinjoner.

En annan av de viktiga vitaminer för munsår är vitamin C. Detta vitamin har naturliga antivirala egenskaper och hjälper till i läkningsprocessen. Citrusfrukter, nötter och mörkgröna grönsaker är höga i vitamin C. Det finns även kosttillskott tillgängliga för dem som inte får nog av detta vitamin från kosten.

E-vitamin kan vara särskilt användbara vid behandling av munsår, eftersom det främjar läkning och stimulerar produktionen av vita blodkroppar. Detta tillägg kan tas i form av en muntlig tablett, även om aktuell form kan vara mer fördelaktigt. Vitamin E olja kan appliceras direkt på munsår för extra lugnande effekter. För dem som vill lägga detta vitamin i kosten, livsmedel såsom mandel, solrosfrön, och broccoli innehåller betydande mängder av vitamin E.

  • En munsår.
  • Solrosfrön innehåller vitaminer som är effektiva på att bota och förebygga munsår.
  • C-vitamin är en populär vitamin mot munsår.
  • Funnet i morötter, kan vitamin A kan användas för att bidra till att förhindra infektioner.
  • Broccoli har vitamin E, som stimulerar produktionen av vita blodkroppar.
  • Äta färsk vitlök, som har antivirala egenskaper, kan hjälpa ett munsår läker snabbare.