Vad är den bästa behandlingen för Lower Back Pain?

June 30

Effektivt behandla smärta i nedre ryggen kräver fastställa ursprunget för obehag, korrigera den bakomliggande orsaken, och att hitta sätt att minimera symptomen. Eftersom smärtan kan bero på en ryggskada eller någon gång av muskelbristning, är det viktigt att avgöra exakt vad som orsakar smärta och behandla det därefter. De flesta fall av mindre smärta i nedre delen av ryggen kan behandlas hemma, medan akut ryggont kräver ofta hjälp av en utbildad läkare.

När den nedre ryggsmärtor beror på tillfällig belastning placeras på musklerna i ryggen, är det ofta möjligt att lindra obehaget med användning av is. För en snabb kall kompress för ryggen, fylla en plastpåse med krossad is och linda in den i en kökshandduk. Applicera isen direkt på nedre delen av ryggen strax efter smärt manifest. Isen kommer att bidra till att underlätta inflammation i ansträngda muskler och begränsar också mängden svullnad som sker. Detta i sin tur bidrar till att minimera trycket på ländryggen och medför lättnad.

Medan isen är ett bra alternativ strax efter smärta i nedre ryggen börjar, med hjälp av värme i dagarna efter kommer ofta hjälpa till att hålla musklerna smidig och främja den naturliga läkningsprocessen. Värmedynor kan användas i sessioner tjugo till trettio minuter under hela dagen. En varm dusch kommer också att bidra till att slappna av spända muskler och låta kroppen att reparera sig själv. Djup uppvärmning salvor och krämer kan också användas för att förhindra den nedre delen av ryggen från att bli hård.

Även om det är möjligt att behandla mindre smärta i nedre ryggen hemma, människor som lider av kronisk ryggsmärta kräver ofta hjälp av en läkare. Smärtan kan bero på ett diskbråck, en situation som kräver noggrann övervakning. Ofta är receptmuskelavslappnande och smärtstillande medel som behövs för att den enskilde att ha en viss lättnad när läkaren bedömer situationen och avgör omfattningen av behandlingar som kommer att användas för att korrigera smärta i nedre ryggen.

I vissa situationer, till exempel en utbuktande skiva kan ryggkirurgi vara det enda hållbara alternativet för smärta i nedre ryggen. Tack vare den bredare spektrum av kirurgiska alternativ som finns idag, riskerna med denna typ av förfarande är låg jämfört med ens två decennier sedan. Men som med alla ingrepp, ryggkirurgi gör fortfarande bär vissa risker. En kvalificerad kirurg kan hjälpa en patient att förstå vilken typ av risker, samt anges rimliga förväntningar på smärta under återhämtningsperioden och graden av mobilitet individen kommer att njuta när ländryggen är helt läkt.

  • Värme salvor kan användas för att behandla ryggsmärta.
  • Fastställande av underliggande orsak till ryggsmärtor är det första steget i att välja rätt behandling.
  • Smärtan från ett diskbråck som nyper en nerv kan behandlas med muskelavslappnande och smärtstillande.
  • Vissa patienter tycker medicin för att vara till hjälp vid behandling av smärta i nedre ryggen.
  • En elektrisk värmedyna kan lindas runt en värkande rygg för att ge smärtlindring.
  • Den mänskliga kroppen, med området påverkas främst av lägre ryggsmärtor som visas i rött.
  • Tillämpa en kylklamp till nedre ryggen ger smärtlindring.