Vilka är för- och nackdelar med en parakiter som husdjur?

July 2

Att anta en undulat som husdjur har sina för- och nackdelar. Parakiter göra attraktiva husdjur till ägare fascinerad av sin intelligens och nyfikna natur. Några fördelar med att ha en undulat som husdjur är att denna typ av fågel kan vara billig, mycket sociala och underhållande att titta på. Parakiter har nackdelarna av att vara mycket rörig och högt, dock. Innan någon beslutar om att ta in en undulat som husdjur, bör för- och nackdelar först vägas för att säkerställa att anta en undulat skulle vara till ömsesidig nytta för ägare och fågel.

Parakiter, även kända som undulater, tillhöra en stor grupp av små papegojor som inkluderar ringneck parakiter, Quaker parakiter och munk parakiter. Ursprunget till undulat spåras tillbaka till Australien, där urinvånarna kallade dem undulat, ordet undulat kommer från. Många människor tycker parakiter visuellt tilltalande på grund av deras mönster och klara färger, såsom vibrerande grönt, blått och gult. Förutom deras tilltalande exteriör är parakiter anses sociala och intelligenta djur. Att ha en undulat som husdjur talar ägare söker en följeslagare som de kan interagera med.

En stor fördel med att ha en undulat som husdjur över andra fåglar ligger i det faktum att det kan vara relativt billig och lätt att ta hand om. Alla en parakiter behöver är en ren, liten bur med en abborre, tillräckligt med mat och vatten, en bläckfisk ben, ett mineral kvarter, och några leksaker för att hålla den glad. En annan fördel är att parakiter är mycket sociala fåglar som älskar att interagera med andra fåglar och människor. Med praktiken har vissa parakiter varit kända för att lära ordförråd på över 100 ord. Parakiter, vilket kan vara mycket underhållande att titta på, har en förväntad livslängd på 10 till 15 år.

Den främsta nackdelen med att ha en världspopulationen som husdjur är att det kan vara extremt rörigt. Det är vanligt att ägarna att hitta frön, fjädrar och avföring samt utanför fågelbur. Dessutom, eftersom parakiter tenderar att befria sig från avfall ungefär var 15 minuter eller så, sina burar måste rengöras ofta. En parakiter vattenförsörjning måste också kontrolleras regelbundet, eftersom de är kända för att förorena dricks och badvattnet med avföring. Parakiter också är kända för att vara mycket högt och sång, särskilt i de tidiga timmarna av morgonen när solen först kommer upp.

  • Pet papegojor kräver frekvent vård.
  • Röd-maskerade parakiter är bland de mest importerade Neotropical fåglar i USA.