Senaste Dokument sparar inte Sparad

July 19

David har en kollega som klagade över ett återkommande problem med Word. Hans kollega sparar vanligtvis sina dokument med några minuter. För några ögonblick sedan hade han en systemkrasch som kräver en omstart. Filen som var tillbaka till honom när han åter öppnade Ordet var den han öppnade i början av dagen, cirka två timmar tidigare. Detta trots att ha klickat på spara-knappen ungefär ett dussin gånger under morgonen. Detta är bara ett problem när det finns en systemkrasch. I normala arbetssituationer, kan han öppna senast sparade filen med några frågor. David undrar om det finns några rekommendationer om hur man kan undvika detta problem.

Helt ärligt, David, är din vän gör vad som bör göras sparande regelbundet-så det finns nog inte mycket annat att han kan göra. Detta förklarar inte varför problemet händer dock. Det finns tre alternativ som du kanske vill ha din kollega utforska.

Först av allt, är det möjligt att din väns dokumentet på något sätt skadad. Detta är med all sannolikhet, den minst sannolika skäl, men det är något att överväga. (Jag har sett skadade dokument gör några ganska konstiga saker.) Det skulle inte skada för din kollega att kopiera dokumentet text till ett nytt dokument och spara det med ett nytt namn.

Den andra möjligheten är att ditt kollegas systemet har konfigurerats till den grad att kommandot Spara inte riktigt gör vad man skulle tro det gör. Till exempel, om din kollega arbetar i ett företag där versioner av dokument måste sparas, så kanske kommandot Spara har ändrats för att tillgodose detta behov. Det är en bra idé att kontrollera om det finns några makron som spelar som kan ha ändrats funktion kommandot Spara.

Slutligen är det möjligt att det finns något "bortom ord" på lek på din väns systemet. Till exempel kan det finnas vissa filsystem add-on som är caching information som normalt skulle skrivas till disken direkt. Detta sker rutinmässigt i system som är beroende av krypterade diskar eller att använda solid-state-enheter. Det är mindre troligt, men fortfarande möjligt, när det kommer till nätverksenheter. Din kollegas system kan caching data inom sitt system-någonstans i minnet-och när hans system kraschar, den "någonstans i minnet" går bort utan att filen ha permanent skrivs till disken. Lösningen på detta problem är att leta efter cachar och ändra sitt beteende så att de skriver till disk oftare.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (8872) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Senast Dokument sparar inte Sparad.