Vad är Kärna Banking?

July 25

Kärnbank refererar till ett finansinstitut huvudsakliga verksamhet. Eftersom det finns olika typer av banker, kan deras primära affärsåtgärder variera. I de flesta fall är dock de viktigaste funktionerna i en bank är att bearbeta insättningar och uttag. Teknik som driver förbättrad prestanda i dessa områden kallas kärnbanklösningar (CBS). Implementera CBS ger fördelar såsom möjligheten att länka grenar och upprätthålla mer korrekta liggare.

Det är vanligt för företag såsom banker att erbjuda ett brett utbud av tjänster. Till exempel kan en bank ha pengar på ett sparkonto, det kan förlänga lån, och det kan fungera som en mäklare för investerare. Det finns vissa tjänster, dock att betraktas kärnuppgifter i en viss finansiell institution.

För de flesta banker, större delen av sin kundbas består av privatpersoner och småföretag. De typer av tjänster som oftast krävs av dessa typer av kunder insättning och uttag av medel. Dessa två funktioner utgör därför kärnan bank för de flesta finansiella institutioner. Specialiserade finansiella institutioner, till exempel detaljhandeln banker eller statsbanker, kommer sannolikt att ha andra kärnfunktioner.

Tekniska framsteg förändrar sättet som människor lever och göra affärer. Dessa förändringar skapar ofta krav, såsom förbättrad tillgänglighet och snabbhet. Det är av intresse för en finansiell institution för att tillgodose dessa krav med avseende på dess kärnbank. Detta görs vanligtvis genom att använda CBS.

Kärnbanklösningar avser programvara som tjänar ett antal funktioner. En, som drastiskt har förändrat banksektorn, är nätverk av filialer. CBS tillåter flera grenar av en bank för att fungera som en enhet. För att förstå effekten tekniken har haft, är det viktigt att först notera hur bankerna generellt drivits.

Vid ett tillfälle var det vanligt för transaktioner på ett bankkontor som ska lokaliseras. Detta innebär att om en kund genomfört en transaktion på gren A, var detta den enda platsen att ha en omedelbar registrering av denna information. Det skulle göras tillgänglig för andra grenar en tid senare. Implementera CBS däremot medger en transaktion på gren A omedelbart skall reflekteras på reskontra på bransch B, C och D.

Teknik är också att göra kärnbank mer tillgänglig genom att ge fler möjlighet att genomföra transaktioner. Istället för att behöva rapportera till en filial för att få tillgång en banks primära tjänster, kan en person göra det genom en rad olika medier, såsom telefon, uttagsautomater (ATM) och Internet.

  • I de flesta fall, de flesta av bankens kundbas består av privatpersoner och småföretag.