Vilka är hårvårdsprodukter?

October 11

Hårvårdsprodukter är ämnen som har utvecklats för användning på håret. Du kan också höra hårvårdsprodukter som avses helt enkelt som "produkter", särskilt i skönhetssalonger. Det finns ett antal olika typer av produkter avsedda för håret på marknaden, allt från enkla schampo att skina förstärkare. Många droghandel bär en array att välja mellan, och skönhetssalonger ofta lager specialprodukter för sina kunder.

En hårvård produkt kan utformas för att tvätta, detangle, eller slät hår. Andra är utvecklade för att hålla håret på plats, eller att åtgärda särskilda problem med hår, som kluvna hårtoppar eller torrhet. Vissa är avsedda för dagligt bruk, medan andra är avsedda för mer sporadisk användning och hår underhåll.

När du väljer hårvårdsprodukter är hårtyp ofta ett stort problem. Vissa produkter är formulerade för specifika hårfärger, såsom exempelvis i schampo som belyser blont hår, medan andra har utvecklats för torrt eller fett hår. Det är också möjligt att hitta hår och hårbotten produkter som riktar hårbotten frågor som mjäll, klåda och irritation. Hårvårdsprodukter kan också riktas till färgat eller behandlat hår.

Många människor använder schampo och balsam på en ganska regelbundet, använder schampo för att rengöra håret och återfuktande det med balsam. Condi är utformad för att hålla håret mjuk och silkeslen, minskar trassel och flyaways, och det håller även håret i bättre form, så att den håller längre. Vissa människor engagera även i periodiska djupa behandlingar konditione att förbättra tillståndet i håret eller för att ta itu med problem såsom färgskador.

Detanglers kan användas i långt hår, medan glans förstärkare kan arbetas in håret som känns tråkig eller platt. Pomades, geler, hårspray och liknande produkter används för att hålla särskilda frisyrer på plats, medan håret vax ibland utnyttjas för att göra dreadlocks. Ett brett utbud av färgprodukter är tillgängliga, från tillfällig pensel-i färg till permanenta hårfärgningsmedel, tillsammans med specialiserade balsam och oljor för färgat hår.

Specifika hårvårdsprodukter är också tillgängliga för hår som har behandlats eller bearbetats. Perms tenderar att hålla längre när produkter utformade på permanentat hår används, till exempel. Produkter som förmodligen främjar tillväxt och styrka, såsom vitaminberikade krämer, finns också.

Omfattande och tung användning av hårvårdsprodukter kan väga ner håret, vilket gör den matt och håglös och förutsätter att det strippor som kommer att dra gamla produkt ur håret. Strippor är oftast nödvändigt för människor som sätter produkter som hårspray, vax, och så vidare i håret varje dag, som ett lager kan byggas upp i håret även med regelbunden schamponering.

  • Schampo och balsam är hårvårdsprodukter.
  • En hårfärgning kit.
  • Många hårprodukter är utformade för att återfukta och läka kluvna toppar.
  • Hårspray kan användas för att hjälpa till att hålla en stil på plats.
  • Schampo kan göras för specifika hårtyper och färger.
  • Hår vax är en produkt som används för att bilda dreadlocks.
  • En hårborste är en vanlig hårvård post.
  • Salonger säljer vanligtvis en mängd olika hårvårdsprodukter.
  • Oxidationsfärgämnen ger långvarig täckning som tonar långsamt.