Vad är en Bamboo saxofon?

August 26

Nära liknar en inspelare har bambu saxofon en cylindrisk borrning med åtta hål längs toppen och en på undersidan, som spelas av tummen, som producerar olika toner när fingrar täcka dem. Det är också små som en brännare, som är ungefär 12,5 inches (31,75 cm) i längd, och, som sådan, kallas ofta en ficka sax. En tidig version av ett första bambu saxofon utvecklades på 1970-talet på Hawaii, i USA, av Brian Whittman som ett alternativ till den traditionella mässing versionen av instrumentet, och kallades en xaphoon. Det gjordes liknar chalumeau, ett träblåsinstrument som härrör från senbarock era i 18-talet. Sedan dess uppfinning, har instrumentet blivit populär i många länder, däribland Jamaica, Etiopien, Indonesien och Argentina.

Bambu har använts för att göra en mängd olika instrument på grund av dess ihåliga inre stammen, vilket gör det till ett bra material för vind och slagverk konstruktion. En bambu saxofon är tillverkad av bambu, som är en typ av växt som tillhör Poaceae familjen. Bamboo har också använts för att skapa olika bambu räfflor, såsom Jinghu och Xiao, och aboriginal didgeridoo i ersättning av eukalyptus trä.

Det finns flera skillnader mellan bambu saxofon och mässing saxofon, inklusive borrning form. Hålet är insidan kammaren av ett instrument där luften passerar genom. En bambu saxofon har en cylindrisk borrning, med en diameter som är densamma genom hela sin längd, medan mässing saxofoner har koniska hål som börjar med en liten diameter vid toppen och gradvis öka i diameter utmed längden. Trots dessa skillnader i form, de båda producerar en liknande ljud.

År 1846 genomfördes den första saxofon skapat av Adolphe Sax och är medlem i den träblås familjen. När luft blåses genom saxofon munstycke, tungelementet fäst vid den vibrerar, vilket skapar ett ljud. Olika ljud eller toner produceras genom pressning nycklar, som är placerade längs mässingsytan av instrumentet. Instrumentet är populär i olika musikstilar, inklusive blues och jazz, och det kan producera toner som är antingen slät eller kantig.

  • Bamboo.