Vilka är de bästa tipsen för PC Asset Management?

August 22

Management PC tillgång är bruket att spåra dator inventering, optimera prestanda och minska kostnader i samband med persondatorer, eller datorer. Detta är normalt utövas av organisationer som tillhandahåller ett antal anställda med datorer, samt av företag som är specialiserade på uthyrning av datorer till kunder. De bästa tipsen för PC kapitalförvaltning kan omfatta första styr områden där optimeringen är nödvändigt, vilket gör informationsteknik (IT) proffs att utveckla ett system som talar till de primära frågorna. Många IT-specialister väljer att utnyttja mjukvara för kapitalförvaltning, medan andra väljer att outsourca kapitalförvaltning.

Några vanliga problem som kan fastställas genom en effektiv PC kapitalförvaltning är dåligt utför mjukvara och hårdvara, överanvändning av IT-tekniker, och förlorade eller borttappade datorer. De bästa tipsen ofta beroende problem som IT-personal behöver lösa. I många fall är system utvecklats som löser ett antal olika problem på en gång.

För fall där mjukvara och hårdvara fungerar dåligt, kan ett bra tips för PC kapitalförvaltning kräver IT-specialister för att utveckla ett system för att automatiskt uppgradera programvara och uppdatering säkerhet. Ett bra uppgradering systemet fungerar normalt på alla datorer i en organisation på en gång så att alla anställda är på samma sida. Detta system kan också innefatta en metod att dokumentera skadad hårdvara, så att den kan repareras eller bytas ut i tid.

När IT-tekniker är överanvända, kan det vara en påfrestning på IT arbetskraften och leda till onödigt stora kostnader för arbetskraft. Ett bra tips för att lösa detta problem kan innebära att låta datoranvändare att få tillgång till en självbetjäningsprogram som fräschar datorer och utför grundläggande felsökning. Organisationer som använder dessa system finner att personalberoende IT-arbetare är kraftigt reducerad.

Företag som transporterar datorer till ett antal olika platser och företag som hyr ut datorer har ofta problemet att misplacing eller förlora datorer. PC kapitalförvaltning i dessa fall kan innebära att tilldela varje objekt med ett ID-nummer. Tags som tillåter IT-proffs att spåra var datorer används ofta i dessa scenarier.

Beroende på storleken på en organisation och antalet datorer i en inventering, kan en professionell välja att antingen använda programvara eller outsourca PC kapitalförvaltning. Organisationer med hanterbara PC inventeringar ofta beroende programvara som tillåter användare att visa placering och hälsan hos olika delar av utrustning. Storföretag outsourca ofta kapitalförvaltning. Denna metod tillåter ett företag att skära ner på den nödvändiga mängden IT arbetskraft, minska kostnaderna och lindra IT tillsatt stress.