Varför är anorexia för viktminskning Ohälsosamma?

August 31

Användningen av anorexi för viktminskning är en osund val eftersom det kan leda till allvarliga fysiska och psykiska hälsoproblem som är potentiellt irreversibel. Anorexi, även kallad anorexia nervosa är en ätstörning där en person försöker ständigt att gå ner i vikt genom svält, överdriven utövar eller andra skadliga medel, såsom kräkningar eller använder laxermedel. Till en anorektisk, oavsett hur mycket vikt är förlorat, det är aldrig tillräckligt. Detta är vad som gör anorexi för viktminskning så farligt och ohälsosamt. Den mänskliga kroppen behöver mat för att kunna fungera fullständigt så anorexi kan så småningom leda till hälsoproblem som påverkar hela kroppen, från en persona € s hud till hans eller hennes hjärna.

Det finns många olika fysiska och psykologiska effekter av anorexi. En person som är anorektisk kan ha hud som är torr, flagnande och gul-färgade. Dessutom kan han eller hon känner sig kallt hela tiden. Fint hår kan växa över hela ansiktet och kroppen, och håret på toppen av huvudet kan minska. De händer och fötter kan bli svullen och naglarna kan bli sköra.

En anorektisk som ofta kräks kanske urholka sin tandemaljen. Detta orsakar karies eller tandköttsskada. Kroppen kan också drabbas av problem med hjärta, blod, ben och buken. Dessa problem kan innefatta en långsam hjärtrytm, anemi, lågt blodtryck, benförlust, osteoporos och njursvikt. Förstoppning, uppblåsthet, illamående, sura uppstötningar och buksmärtor kan också förekomma.

Hos kvinnor kan anorexi leda till avsaknaden av en period. Hanar som har anorexi kan ha minskat testosteronnivåer. Samtliga av de problem som är förknippade med anorexi kommer från att behandla kroppen dåligt genom undernäring och kan göra en person känner sig svag, svag, trött eller yr. De psykologiska eller mentala effekterna av anorexi för viktminskning kan inkludera depression, sömnlöshet, humörsvängningar, minskad koncentrationsförmåga och självmordstankar.

Det är viktigt att en person med anorexi söka hjälp på grund även om några av de hälsoproblem som anorexi kan orsaka är mindre allvarliga än andra, öva anorexi för viktminskning kan också leda till döden. Anorexi är behandlingsbar, men ju längre en person stannar anorektisk, kommer hårdare villkoret vara att behandla. Behandlingen kan vara dyrt och kan kräva olika typer av vårdpersonal för att det är både ett fysiskt problem och ett psykologiskt problem. Det behövs en läkare för att behandla fysiska hälsoproblem, en dietist behövs för att hjälpa till med närings- och matvanor, och det behövs en kurator för att behandla emotionella eller psykologiska problem.

  • Kraftig kräkning kan orsaka negativa fysiska biverkningar.
  • Anorexi är en självkänsla sjukdom som orsakas av en persons kroppsuppfattning.
  • Yrsel, trötthet och upphörande av menstruation är några anorexi effekter.
  • Anorexia kan orsaka håravfall.