Vad är en distributions Pack?

September 7

En distributionspaketet ger skydd för en produkt under hela distributionsprocessen. Det anses vara en form av sekundärförpackning, hålla produkterna säkra tills de når återförsäljare och slutkonsumenter. Företag kan använda standardiserade limningstekniker för att göra det lättare att lasta lastbilar och containrar med färdiga produkter i sina distributionsförpackningar. Förutom att spara utrymme och maximera effektiviteten, kan detta lägga isolering och förhindra huggande i transit. Förpackningsdesign tenderar att vara mer inriktade på rymd överväganden och effektivitet än estetik, eftersom konsumenterna inte kan se det.

Produkter i deras primära förpackningar färdiga för försäljning är inneslutna i en distributionspaketet. Detta skulle kunna omfatta cd-skivor i deras krympplast, kartonger av mjölk, eller kortlekar. I vissa fall, distributionspaketet skapar också en bärare eller försäljnings behållare för produkten. Till exempel, många godis tillverkare säljer stänger av godis i fall som kan slitsade direkt i butikshyllor att avstå enskilda barer. Fördelningen förpackning i detta fall skapar även en fristående försäljningsmodulen.

På samma sätt kan konsumenter köper produkter från distributionspaketet. Drycker kan komma förpackad i fyra förpackningar, sex förpackningar, eller fall, till exempel, under antagandet att de flesta konsumenter donâ € t vill köpa enskilda enheter. Vissa butiker erbjuder en rabatt till kunder som köper hela fall av produkter som normalt kommer i förpackningar butiken måste bryta isär till salu. Det kan vara billigare att köpa en låda med 10 godis än 10 enskilda enheter, till exempel.

Denna förpackning skyddar både produkten och förpackning, vilket tenderar att vara den del konsumenter kommer att interagera med. En distributionspaketet kan ge isolering för att begränsa förlusten av värme eller kyla, förutom ett lager av material för att undvika repor, tårar och andra kompromisser till portionsförpackningarna. Det ökar också enkel hantering, ofta med handtag eller remmar för att göra det enkelt att greppa och en enhetlig form avsedd att minska arbetet för lastbilsförare och andra personer som kan hantera produkten längs distributionskedjan.

Inom mjukvaruindustrin, är denna term används för att hänvisa till produktreleaser. Software historiskt släpptes i lådor med skivor, dokumentation och tillbehör hårdvara, om tillämpligt. Var och en av dessa består en distributionspaketet, vilket ger en komplett uppsättning komponenter till slutkonsumenten. Denna terminologi behålls även för mjukvaruprodukter som kan laddas ner direkt. Hämtningen omfattar komprimerade filer med dokumentation, användaravtal, garantiinformation och liknande material.

  • Distributions förpackningar kan vara en standardiserad storlek för att optimera trucklastning.