Vad är en snarkning kudde?

January 4

Snarkning eller snarkar kuddar är speciellt utformade säng kuddar som är effektiva för att förhindra snarkning. Medan olika utföranden beroende lite olika faktorer för att minimera och slutligen eliminera snarkning, de flesta försöker förhindra nacken och käken från att landa i en position där en partiell förträngning av luftflödet i lungorna sker. Korrigera positionen för huvud och hals ser till att andningen är fri och därmed snarkning uppstår inte.

Medan en grundläggande snarkning kudde ser ut ungefär som en vanlig säng kudde, finns det ofta några grundläggande skillnader i utformningen. Några av kuddar är formade annorlunda än den traditionella rektangulära säng kudde. Snarkning lösningar av detta slag kan vara rund, fyrkantig, eller har en form som är ungefär som bokstaven "L". Medan formen kan vara annorlunda, är alla av dessa kuddar utformad för att hålla halsen och huvudet i inriktning och främja en vilsam sömn.

Den konturering av ytan av en snarkning kudde inkluderar ofta ett försänkt område som hjälper till att hålla huvudet och halsen på plats under sömn. Denna speciella design är perfekt när individen föredrar att sova på rygg. En kontur snarkning kudde ger ofta ett visst stöd för den övre ryggen, vilket hjälper till att hålla nacken väl överens. Som en extra fördel, får människor som lider av lindriga fall av sura uppstötningar också sova bättre genom att använda en profilerad snarkar kudde.

En snarkning kudde används ibland tillsammans med andra sömn hjälpmedel, till exempel medicinering eller terapi. Detta gäller särskilt när sömnproblem såsom svår ångest, sömnapné, eller andra komplicerade sömnproblem är närvarande. Om en metod inte ger resultat, är denna kombination av strategier tillräckligt ofta för att ge en god natts sömn samtidigt tillåta individen att sluta snarka.

Skaffa snarkning lättnad är inte bara bra för den enskilde, men också för andra i hemmet. Par kommer att njuta av en mer vilsam sömn om det inte finns någon snarkning på natten. Detta kan innebära mindre belastning mellan par under de vakna timmar, samt att låta båda parter att njuta av en hel natts rekuperativ sömn.

Köpa en snarkning kudde är lätt. Många medicinska butiker säljer minst ett par olika utföranden. Dessutom är det inte ovanligt att apotek att sälja minst ett märke eller modell. Om rätt snarkning kudden är inte tillgängliga lokalt, är det möjligt att beställa de flesta märken och modeller på nätbutiker.

  • Snarkning kuddar är utformade för att förhindra snarkning.
  • Medicinsk sömn stöd skulle kunna användas tillsammans med en snarkning kudde.