Tillämpa siffror från tangentbordet

January 8

Ord gör det lika enkelt att skapa och förstöra numrerade listor som den gör för att arbeta med punktlistor. Allt du behöver göra är att klicka på Numrering verktyg för att konvertera en punkt till en numrerad objekt och klicka på den igen för att ta bort numret. Det finns inget tangentbord motsvarighet till detta verktyg, men du kan skapa en. Detta innebär att man använder dialogrutan Anpassa tangentbord ruta:

 1. Välj Anpassa på Verktyg-menyn. Word visas dialogrutan Anpassa.
 2. Klicka på Tangentbord. Word visas dialogrutan Anpassa tangentbord ruta. (Se figur 1.)

  Tillämpa siffror från tangentbordet

  Figur 1. dialogrutan Anpassa tangentbord ruta.

 3. I listan Kategorier, välj Formatera.
 4. I listan Kommandon väljer FormatNumberDefault.
 5. Klicka på Ange nytt kortkommando rutan.
 6. Tryck på tangent du vill använda för att tillämpa kulor. Alt + N är ett bra val, eftersom det inte används på ett standard Word-system.
 7. Klicka på Tilldela.
 8. Klicka på Stäng för att avvisa dialogrutan Anpassa tangentbord ruta.
 9. Klicka på Stäng för att stänga dialogrutan Anpassa.

Nu, när du trycker på tangent du valde i steg 6, är det samma sak som att klicka på Numrering verktyget. Tryck på tangent igen, och siffrorna är borta. Du kan också trycka på Ctrl + Q för att avlägsna eventuella punkt numrering.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (88) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Applicera siffror från tangentbordet.