Hur ska jag sköta en Baby Chameleon?

January 1

De bästa tipsen för att ta hand om en bebis kameleont är att köpa en liten låda, hus en bebis kameleont per kapsling, och mata djur syrsor varje dag. En liten låda kan du titta djuret efter tecken på hälsoproblem och stress och hindrar den från att skada sig själv genom att falla. Även barn kameleonter kan vara aggressiv och stressad nära andra kameleonter, så håll dem åtskilda när det är möjligt. Dessutom bebis kameleonter behöver matas oftare än vuxna, så håll levande, välnärda insekter på plats för att tillfredsställa dem. Du kanske också vill undvika över hanterar barn eftersom det kan orsaka stress.

Börja med en liten inhägnad för att bättre hålla ett öga på den växande djur. Vissa reptil experter betona vikten av att ha en väl ventilerad kapsling, men ett akvarium med en skärm topp brukar räcka för en baby kameleont. Efter tre månaders ålder, kan kameleonten flyttas till sitt vuxna kapsling. Storleken på vuxna kapslingar varierar, men de är ofta ventilerade på flera sidor och inte likna ett akvarium. Dessa kapslingar är byggda med kameleonter i åtanke, eftersom djuren är mest bekväm i fuktiga men riktigt väl ventilerade habitat.

Om du har fler än en bebis kameleont, lägg dem i separata höljen. Unga kameleonter kan ibland hållas tillsammans med lite aggression mellan de två, men det kommer ändå att få dem båda stress. Bostäder två manliga kameleonter är särskilt riskabelt eftersom de kan slåss och skada varandra. En manlig och kvinnlig baby kameleont kan inrymmas tillsammans om inneslutningen är stor nog för dem att undvika varandra. Åldern på könsmognad varierar beroende på art av kameleont, men vissa arter kan föda så tidigt som tre månader gamla, så separata motsatt kön innan dess om du inte har för avsikt att föda djuren.

Syrsor är typisk mat för kameleonter, men en baby kameleont kommer behöver matas oftare än en vuxen. Dessa insekter är vanligtvis "gut-laddade", vilket innebär att de utfodras grönsaker för att maximera barnets kameleont s näringsintag. Du kan också mata djuret maskar eller flugor, beroende på dess preferenser och vad som finns tillgängligt på den lokala djuraffären. Lämna inte matrester i djurets livsmiljö - särskilt syrsor - eftersom detta kan orsaka allvarlig skada för en baby kameleont.

Kameleonter är ofta kallas visnings husdjur eftersom, i de flesta fall, de är bättre utan hantering. Att vara plockade upp kan orsaka en bebis kameleont mycket stress, så småningom leder till en förkortad livslängd. Naturligtvis finns det vissa kameleonter som gillar att hanteras av människor. Det beror på personligheten av djuret, men se till att sätta djuret tillbaka i sin livsmiljö, om den visar tecken på stress eller aggressivitet.

  • Chameleon.
  • Blivet syrsor som erbjuds som livsmedel bör inte lämnas i en baby kameleont livsmiljö.
  • En baby kameleont bör isoleras från andra kameleonter att undvika stress.